KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ağustos 2025 Salı
°C

Kaya, 'Filistin Devlet olarak tanınmalı'

İşgalci Siyonist rejimin Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Bingöl İl Temsilcisi Abdullah Kaya, Filistin'e olan insani yardımların kesilmemesi, Filistin'in bir devlet olarak tanınması ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi.

Kaya,
18 EKİM 2023 ÇARŞAMBA 23:36
10
1341
2
AA aa

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Bingöl İl Temsilcilisi Abdullah Kaya, işgalci rejimin Filistin'e yönelik devam ettirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ZULÜM DEVAM EDİYOR

İşgalcilerin Filistin'e yönelik yılladır sürdürdüğü katliamları son 2 haftadır daha da arttırarak sürdürdüğüne vurgu yapan Kaya, “İsrail, acımasız ve orantısız saldırıları nedeniyle Filistin halkına sistematik bir şekilde soykırım uygulamaktadır. İsrail, özellikle Gazze'de, insanlık vicdanına, uluslararası insan haklarına ve hiçbir insani hukuka uymayan, zalimane bir şekilde yüzbinlerce insana dünyanın gözü önünde zulüm etmektedir. Filistinli kardeşlerimizin en temel yaşam hakkı dahi engellenmekte ve büyük bir insanlık suçu işlenmektedir. Gazze'yi adeta büyük bir cezaevine çeviren işgal rejimi, Filistin halkını kadın, çocuk, genç, yaşlı, demeden bombalarla, savaş uçaklarıyla ve füzelerle, uluslararası savaş hukukunu da çiğneyerek katletmektedir” dedi.

İNSANİ YARDIMLAR ENGELLENMEMELİ

İşgalci rejimin kendi tarihinden ders çıkarmadığı gibi insanlık tarihine de kara sayfalar eklemeye devam ettiğini belirten Kaya, “Uluslararası kamuoyunun, olaylara adil ve insani bir yaklaşım benimsemesi gerekmektedir. Sivil ve savunmasız insanların öldürülmesi engellenmelidir ve acil bir şekilde temel ihtiyaçlarını karşılamaları için ilaç, gıda, elektrik ve su gibi ihtiyaçlar kesintisiz olarak sağlanmalıdır. Sivil katliamlar durdurulmalı, insani yardımlar hiçbir şekilde engellenmemeli ve Filistin'in bir devlet olarak tanınması başta olmak üzere, adil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiği bilinmelidir” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası insan hakları kuruluşları işgalcilere karşı durma çağrısında bulunan Kaya, “Bölgemiz başta olmak üzere, İslam coğrafyasının hiçbir yerinde, huzurun bozulmasını veya çatışma ortamının olmasını istemiyoruz. Sermayenin ve ticaretin bu tür çatışma ortamlarından kaçındığı bilinen bir gerçektir. Ancak sadece tüccar ve iş insanları olarak değil aynı zamanda insani değerlere saygı, bağlılık ve hukukun her zaman önde olması gerektiğini de iyi biliyoruz. Bu nedenle de HAKSİAD olarak diyoruz ki, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, tüm uluslararası insan hakları kuruluşları ve özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerini, Filistin'i korumaya ve İşgalci İsrail'in saldırılarına karşı çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104525)
21 Ekim 2023 Cumartesi 13:15
hee...oldu, baska bir istegin varmi canim? kürsüyü ele geciren kendini bisey zannediyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104475)
19 Ekim 2023 Perşembe 21:28
İsrail: Tamam Abdullah
05.08.2025
05:03
Bingöl`de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
Bingöl'de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
İlan portalından derlenen ihalelerin türleri, içerikleri ve tarihleri şöyle;
05.08.2025
05:02
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bugün itibariyle başlayan başvurular, 09 Ağustos'ta sona erecek. Katılımcılar, 12 Ağustos 2025 tarihinde yüzde 100 noter kurası ile belirlenecek. Katılımcılar, 6 ay süreyle Bingöl merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim Müdürlükleri emrinde istihdam edilecek. Hangi ilçede kaç kişi istihdam edilecek? İşte o detaylar…
05.08.2025
04:59
Bingöl`de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de çeşitli temaslarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; 'Yeni modelimizdeki öncelikli yatırımlar kapsamında Bingöl'de yapılacak yatırımlarda istihdam edilecek çalışanların SGK işveren paylarını 12 yıl boyunca bakanlığımız karşılayacak. Yatırımın OSB'de olması halinde bu süreyi 14 yıl olarak uyguluyoruz. 10 yıl süreyle de çalışanlarımız için sigorta pirimi desteği sağlıyoruz' dedi.
05.08.2025
04:57
12Bingölspor`da kombine satışı başladı
12Bingölspor'da kombine satışı başladı
3. Lig temsilcimiz 12 Bingölspor'un 2025–2026 sezonu iç saha maçlarını kapsayan kombine bilet satışlarının başladı. VIP tribününe kombine sahibi olmayan giremeyecek. Misafir girişi için isim yazdırma uygulaması da yapılmayacak.
05.08.2025
04:56
Bingöl`de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de hırsızlık yapan 10 şüpheli polis ekipleri tarafından yapılan çalışma ile gözaltına alındı.
05.08.2025
04:52
Bingöl`de ihtiyaç sahiplerinin ‘Umut`u oluyorlar
Bingöl'de ihtiyaç sahiplerinin 'Umut'u oluyorlar
Burulday; 'Gayemiz dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde bu ağır yükü el ele gönül gönüle vererek mazlum kardeşlerimizin acılarını hafifletmek, dertlerine ortak olmak ve gülümsemelerine bir nebze de olsa iştirak etmektir. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın