KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Kaya, 'Filistin Devlet olarak tanınmalı'

İşgalci Siyonist rejimin Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Bingöl İl Temsilcisi Abdullah Kaya, Filistin'e olan insani yardımların kesilmemesi, Filistin'in bir devlet olarak tanınması ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi.

Kaya,
18 EKİM 2023 ÇARŞAMBA 23:36
10
1571
2
AA aa

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Bingöl İl Temsilcilisi Abdullah Kaya, işgalci rejimin Filistin'e yönelik devam ettirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ZULÜM DEVAM EDİYOR

İşgalcilerin Filistin'e yönelik yılladır sürdürdüğü katliamları son 2 haftadır daha da arttırarak sürdürdüğüne vurgu yapan Kaya, “İsrail, acımasız ve orantısız saldırıları nedeniyle Filistin halkına sistematik bir şekilde soykırım uygulamaktadır. İsrail, özellikle Gazze'de, insanlık vicdanına, uluslararası insan haklarına ve hiçbir insani hukuka uymayan, zalimane bir şekilde yüzbinlerce insana dünyanın gözü önünde zulüm etmektedir. Filistinli kardeşlerimizin en temel yaşam hakkı dahi engellenmekte ve büyük bir insanlık suçu işlenmektedir. Gazze'yi adeta büyük bir cezaevine çeviren işgal rejimi, Filistin halkını kadın, çocuk, genç, yaşlı, demeden bombalarla, savaş uçaklarıyla ve füzelerle, uluslararası savaş hukukunu da çiğneyerek katletmektedir” dedi.

İNSANİ YARDIMLAR ENGELLENMEMELİ

İşgalci rejimin kendi tarihinden ders çıkarmadığı gibi insanlık tarihine de kara sayfalar eklemeye devam ettiğini belirten Kaya, “Uluslararası kamuoyunun, olaylara adil ve insani bir yaklaşım benimsemesi gerekmektedir. Sivil ve savunmasız insanların öldürülmesi engellenmelidir ve acil bir şekilde temel ihtiyaçlarını karşılamaları için ilaç, gıda, elektrik ve su gibi ihtiyaçlar kesintisiz olarak sağlanmalıdır. Sivil katliamlar durdurulmalı, insani yardımlar hiçbir şekilde engellenmemeli ve Filistin'in bir devlet olarak tanınması başta olmak üzere, adil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiği bilinmelidir” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası insan hakları kuruluşları işgalcilere karşı durma çağrısında bulunan Kaya, “Bölgemiz başta olmak üzere, İslam coğrafyasının hiçbir yerinde, huzurun bozulmasını veya çatışma ortamının olmasını istemiyoruz. Sermayenin ve ticaretin bu tür çatışma ortamlarından kaçındığı bilinen bir gerçektir. Ancak sadece tüccar ve iş insanları olarak değil aynı zamanda insani değerlere saygı, bağlılık ve hukukun her zaman önde olması gerektiğini de iyi biliyoruz. Bu nedenle de HAKSİAD olarak diyoruz ki, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, tüm uluslararası insan hakları kuruluşları ve özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerini, Filistin'i korumaya ve İşgalci İsrail'in saldırılarına karşı çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104525)
21 Ekim 2023 Cumartesi 13:15
hee...oldu, baska bir istegin varmi canim? kürsüyü ele geciren kendini bisey zannediyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104475)
19 Ekim 2023 Perşembe 21:28
İsrail: Tamam Abdullah
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın