Bingöl merkez Düzağaç Kavşağı'ndaki ışıklandırma çalışmalarının başlayacağını belirten Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün akşam yaşanan kazayla ilgili de net konuştular; 'Projeden veya uygulamadan kaynaklı bir kusur yok'
Ulaşımın kilitlendiği bölgelerin başında gelen ve geçtiğimiz aylarda yenilenerek hizmete sunuluna Bingöl merkez Düzağaç Kavşağı'nda yaşanan trafik kazalarına bağlı eleştiriler ve kavşak bölgesinin ışıklandırılması talepleriyle ilgili Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmede, aydınlatma çalışmalarının başlayacağı belirtildi.
KAVŞAKTAKİ KARANLIK SON BULACAK
Karayolları yönetmeliği kapsamında aydınlatma çalışmalarının kurumlarına ait olmadığını ancak yıllardır devam eden bir uygulama nedeniyle bu sorumluluğu üstlendiklerini belirten Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri;
“Normalde mevzuat gereği aydınlatma işi Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda değildir. Yıllardır devam eden bir uygulama olduğu için bizler de bunu sürdürüyoruz. Ayrıca geçmişte Fırat EDAŞ ile protokol yapılmıştı. Bu protokol kapsamında 15 gün içinde aydınlatma çalışmalarına başlıyoruz. Kısa sürede de tamamlayarak aydınlatma problemini ortadan kaldırıyoruz. Bu hususta Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Usta, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Sayın Zeki Korkutata ile Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan konuyu takip edip gerekli alakayı da göstermişlerdir. İnşallah birkaç hafta sonra bu sorun da gündemimizden kalkmış olacak” dediler.
“SÜRÜCÜ HATALARIYLA PROJE DEĞERLENDİRİLEMEZ”
Kavşakla ilgili yaşanan kazalara bağlı eleştirilerin hatırlatılması üzerine “Projenin teknik ve uygulama bakımından bir kusuru yok. Bekleme süreleri kısalmış, geçişler daha seri ve kusursuz olmuştur” diyen Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, özellikle dün akşam yaşanan kazayla ilgili de şunları söylediler;
“Bu proje hazırlanırken yapay zekadan yararlanılmış, mühendislik faaliyetleri tüm detaylarıyla ele alınmıştır. Geçmişte belli alışkanlıkları kazanan sürücülerimizin yeni projeye adapte olamamasından kaynaklı bir dizi eleştiriler olmasını makul karşılıyoruz ancak projede teknik ve uygulama bakımından hiçbir kusur yoktur. Sürücü hataları veya kusurlarıyla ilgili kazalar üzerinden projeye dair bir değerlendirme yapmak da hata olur. Kişisel fikirler, teknik bir veri gibi sunulmamalı. Dün akşamki kazayı da takip ettik. Projeden kaynaklı bir kusur yok. Tümüyle sürücü hatalarına bağlı bir kaza. Şayet projeden kaynaklı bir kusur olsaydı, hukuki bağlayıcılığı olurdu, o da yok. Hukuki ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz.”
elaığdan gelen yol giriş çıkış unutulma,otogara giriş unutulma,üst geçit için kaldırım iptali,şehirin göbeği ne toki ülkede en son yapılan belediye binası kıçına şehire... göğüs hastanesi,doğum hastanesi ve sonuç ankaranın şehir hastanesi elazığa hediye sütaşı....bu ka vşağı konuşmak bile abes
Bir sürücü olarak kavşakta günde en az iki defa geçiyorum.Geçişler seri ve hızlı.Eskisi gibi bir karmaşa yok.Şu kusuru var malum Gündoğdu petrol yakıt alan bir sürücü direk kavşağa giremiyor.Ya itfaiyenin yanında dönüş yapacak yada üniversite kavşağında dönüş yapacak.Bu zaman ve maddi külfete neden oluyor.Onun dışında bir sorun Yok Aydınlatma gece için bir sorundu.Yayalarında geçiş yerlerindendir.Gece karanlıkta yürümek iyi bir şey değil.Bu sorunda gideriliyor.Bahs ettiğim sorunda gidertilirse iyi olur.
@Misafir Kullanıcı kusura bakma kardeş sen akp yandaşı olduğun için bu yorumu yapmışsın, eski yolda bir karmaşa yoktu 2 dümdüz yol vardı, yolun ortasına kocaman kavşak dikince karmaşa oluyor, gündoğdu kavşaktan dön bakalım şeridinden çıkmadan dönebiliyor musun ? şeritler birbirinden ayrı yerlere dönüyor, 3 şerit var en sağdaki sıkışmadan geçebiliyor mu ?? geçebilene aşk olsun, her tarafı ayrı bir sorun olan yeni yollara sorun yok demek bence vatana ihanettir futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutuyorsunuz, ve tuttuğunuz partiler halka hizmet etmiyor siz zaten oy veriyo
Seçime malzeme çıksın diye alel acele yaptılar her tarafı ayrı bir sorun, illa ölümlü kazalar olacak ki aydınlatma yapılsın, çok hizmetkâr belediye aylardır biten yola neden aydınlatma yapmıyor ve bunu yapmayıp hangi yüzle seçime giriyor ak başkan erdal hoca
Kesinlikle kusur yok , Aydınlatma yok Teknik hata yok , Utanma sıkılma zaten yok, Türkiye de böyle akıllı kavşak yok , Elazığ dan gelen Araç bu kavşaktan Uydu kente dönemez Çarşıdan gelen köprüden çıkan Araç ATV ler için ayrılan 2 metrelik daracık yola girerek tabi eğer tutturabilirse muş istikametine devam eder Yav bunlara varya ne bir utan..... ne bir sıkıl........, ne bir Allah korkusu , kalmış, Evet işte gerçek rezalet ,, Torpille müdür olanların yaptığı kavşak
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın