KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Katı atık bertaraf tesisi 2012 yılında tamamlanacak

AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl’de yapılacak olan katı atık bertaraf tesisinin 2012 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Katı atık bertaraf tesisi 2012 yılında tamamlanacak
15 ARALIK 2011 PERŞEMBE 18:35
0
2410
0
AA aa

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2012 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı üzerinde AK PARTİ Grubu adına söz alan AK Parti Bingöl Milletvekili Taş, Bingöl'ün katı atık tesisi, alt yapı, su ve kanalizasyon sorunları hakkında da konuştu.

Taş, genel kurulda yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hava kalitesinin korunması, gürültü ve titreşimin azaltılması, atık ve kimyasalların yönetimine ilişkin hedef, politika ve ölçütleri belirleyerek uygulattıran, yeraltı ve yerüstü sularının, denizlerin ve toprağın korunması, kirliliğin önlenmesi veya bertaraf edilmesine ilişkin usul ve esasları tespit eden, iklim değişikliği ve ozon tabakası konusundaki çalışmaları koordine eden, eylem planları hazırlayan ve uygulayan hizmet birimleri ile ilgili bu yeni yapılanma fevkalade isabetli olmuştur. Anayasanın 56. Maddesinde de belirtildiği gibi ”herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşın ödevidir.”

“Kirliliği Kaynağında Çözmek Esastır” ilkesinden hareketle, hava kirliliğinin önlenmesi ve solunabilir temiz bir hava için, sanayi, ısınma ve motorlu taşıt gibi kirlilik kaynaklarına yönelik gerek yasal düzenlemelerin yapılması, gerekse eylem planlarının hazırlanması ve uygulamada etkinliğin artırılması Bakanlığımızın en önemli hedefleri arasında yer almaktadır. Halkın hava kalitesi konusunda bilgilendirilmesi için “Herkes soluduğu havayı bilecek” sloganıyla yola çıkarak hava kalitesi ölçüm sonuçları Bakanlığımızın ulusal hava kalitesi izleme ağı aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bakanlık olarak; “2009–2020 Çevresel Gürültü Eylem Planı”nın uygulanmasıyla birlikte insanlarımızın gürültüden uzak, sessiz ve sakin daha huzurlu, daha sağlıklı, kaliteli bir çevrede yaşamalarını Ak Parti hükümeti olarak gaye edinmekteyiz.

İklim değişikliği ile mücadele alanında günümüz dünyasında yeni ekonomi ve kalkınma anlayışları gelişmeye başlamıştır. “Düşük Karbonlu Kalkınma” diye adlandırılan bu model ile çevre dostu yeni enerji kaynaklarının enerji piyasasına teşviklerle arz edilmesi öngörülmektedir. Bakanlığımızca; katı atık meselesinin çözümünde Mahalli İdare Birlikleri vasıtası ile daha fazla nüfusun faydalanabileceği “Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nin hayata geçirilmiş olması, önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir. Bu çerçevede, Şuana dek Ülke genelinde mevcut 756 belediyede 41 milyonluk nüfusa hizmet verilmekte iken 2012 yılında 1025 belediyede 46 milyon nüfusa hizmet verilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda Bingöl ilimizde toplam 94800 m2 lik alan içerisinde 30547 m2 lik bir lot'luk alanda yapılmakta olan Katı artık bertaraf tesisi 2012 yılında tamamlanarak Bingöl merkez, ilçeler ve beldelerin tamamının ihtiyacını karşılayacağı öngörülmektedir. 2011 yılı içerisinde yürürlüğe giren SUKAP Projesi kapsamında Bingöl'ün kanalizasyon ve yağmur suyu ihalesi yapıldı. Bu ihalenin kapsamında Metan-Mirzan'ın 40 yıl önce yapılan hatlarını yeniliyoruz. Ayrıca şehirde 4 tane yeni depo ve şehrin bütün içme suyu şebekesi yeniden yapılacak. Yaklaşık 245 kilometre isale ve şebeke hattı içeren bu çalışmalar 2013 yılsonu itibari ile bitmiş olacak. Bingöl'ün en temel alt yapı sorunları bu şekilde çözüme kavuşmuş olacaktır.”

Değerli milletvekilleri;

İktidarımız döneminde ekolojik dengenin korunması hava, su toprak kirliliğinin ve bozulmanın önlenmesi, çevrenin iyileştirilmesi için birçok çalışma yapılmıştır. Zaman darlığından dolayı kısaca bahsedeceğim.

-Ekolojik dengenin korunması hava, su, toprak kalitesinin korunması, kirliliğinin önlenmesi;

-Kirlenmiş olan çevrenin iyileştirilmesi,

-Gürültü kirliliğinin önlenmesi,

-Çevre denetimi,

-Kimyasallar ve tehlikeli maddelerin güvenli kullanımı,

-Çevre düzeni planların yapılması

Gibi konularda iktidarımız önemli çalışmalarda bulunmuştur.

Ekonomik gelişmeler, sanayileşme, kaynakların gelişi güzel kullanılması, tüketimin artması, çarpık kentleşme, erozyon gibi konular beraberinde küresel ölçekte ciddi çevre sorunları meydana getirmiştir.

Çevre sorunları siyasi sınırlar tanımadığından bu sorunların çözümü de uluslararası işbirliğini zorunlu hale getirmektedir. Çevre bizim geleceğimizdir ve çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır. Dolayısıyla tüm insanların ortak değeridir.

Ayrıca, AK Parti olarak 2009 yılında açılmış olan AB Çevre faslının çevresel değerlerin AB standartlarına yükseltilmesine önemli katkılar yaptığını ve yapacağına inanmaktayız.

Sayın Başkan değerli Milletvekilleri beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın