KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Kaşıntı ciddi hastalıkların habercisi

Kaşıntının vücudun pek çok sistemiyle ilgili olabileceğini ifade eden Uzman Dr. Duygu İbrişim, kaşıntının bir çok hastalığın habercisi olduğuna dikkat çekti,

Kaşıntı ciddi hastalıkların habercisi
17 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE 09:14
0
1690
0
AA aa
Kaşıntının şiddetinin değişebileceğini ifde eden İbrişim, 'Kaşıntının tedavi edilebilmesi için altında yatan hastalığın bilinmesi gerekir' dedi.Kaşıntı, kişilerin çoğunda zaman zaman rastlanan bir durumdur. Vücudun pek çok sistemiyle ilgisi bulunabilir. Kronik böbrek yetmezliğinden karaciğer hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığın belirtilerinden birinin de kaşıntı olduğunu ifade eden Memorial Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Uz. Dr. Duygu İbrişim, 'Geceleri uykudan uyandıracak kadar şiddetli ya da tatlı tatlı kaşınıyorsanız bu durum ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir' dedi.

Kaşıntının birçok hastalığın habercisi olabileceğini ifade eden İbrişim, 'Kaşıntı başta deri hastalıkları olmak üzere, kronik böbrek hastalığı, deri hastalıkları, kronik böbrek hastalıkları, karaciğer ve safra yolları hastalıklarının belirtilerinden biridir' diye konuştu.

Bazı hastalarda makat çevresi ve genital bölgenin kullanılan temizlik malzemelerinden dolayı kaşınlanabileceğini aktaran İbrişim, 'Aşırı temizlik de kaşıntının sebebidir. Bunun yanı sıra kullanılan deterjandan parfüme kadar bir çok ürünü kaşıntıya sebep olup olmadığına dikkat etmeliyiz' dedi. İbrişim , sözlerini şu şekilde sürdürdü: ' Makat bölgesindeki kaşıntı, geçirilmiş cerrahi veya radyoterapiden de kaynaklanabilir. En sık karşılaştığımız ise uyuz hastalığıdır' dedi.

TEKRAR EDEN KAŞINTI

Hastaların çoğunun tekrar eden kaşıntı problemiyle kendilerine başvurduğunu aktaran ibrişim, 'Kaşıntıyla birlikte sarılık, idrar renginde koyulaşma, dışkı renginde açılma, halsizlik, bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, karında şişlik, ateş gibi belirtilerle de karşılaşabilirsiniz' dedi. İbrişim, tedavinin altında yatan hastalığa göre değiştiğini kaydetti.

NASIL KORUNMALI?

İbrişim, kaşıntının geçmesi için şu önerilerde bulundu:

Sabun ve deterjanlar ile aşırı ovmadan kaçınılmalı.

Makat çevresini kuru tutun.

Dar ve naylon giysilerden uzak durulmalı.

Pamuklu çamaşır tercih edilmeli.

Kahve, çay, kola, bira, çikolata, domates, baharatlar perianal kaşıntıya neden olabilir. Bu gıdalar diyetten 2 hafta süre ile çıkarılmalı ve semptomlar düzeldikten sonra birer birer diyete eklenmelidir.

Dirençli vakalarda dermatoloji ve psikiyatri muayeneleri yararlı olabilir.

Hemoroid, mantar infeksiyonları, parazitler gibi tespit edilebilir nedenleri tedavi etmek gerekir.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın