KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Karlıova sanayi sitesi altyapı inşaatı başladı

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Karlıova Küçük Sanayi Sitesi Altyapı inşaatına başlandı. Kanalizasyon, içme suyu, ihata duvarı, elektrik tesisat işlerinin tamamlanmasıyla ilçede 55 adet sanayi dükkânı tesisi kurulması sağlanacak.

Karlıova sanayi sitesi altyapı inşaatı başladı
07 AĞUSTOS 2015 CUMA 02:12
0
2267
0
AA aa

 Proje yüklenici firmanın kanalizasyon hizmetleri ve içme suyu hizmetlerine başlaması ile bölgede danışmanlık, kontrol ve denetim firmasınca saha içinde alan ölçüm ve inşaata konu teknik detaylar birlikte sağlandı.

Proje Danışmanı, Tuba Güler, Proje Kontrol Mühendisi Emine Akan, Proje yürütücüsü Cuma Karaarslan, Proje İnşaat tesisat kontrolü Mehmet Evren yerinde inceleme yaparak standartların doğru ve güvenli bir şekilde sağlanması için çalışmaların devam edeceğini belirttiler.

İlçede standart sanayi hizmetlerinin gelişimine katkı sunacak olan bu faaliyetin İlçenin gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirten Proje teknik danışmanı Tuba Güler, İlçelerin ve yerleşim yerlerinin belirli iş kollarının bir arada olması sektörel ve kentsel planlara uygun gelişimin en önemli parçası olduğunu belirtti.

Proje Çevre Kontrol Mühendisi Emine Akan, sanayi sitesi insan kaynaklı ve sanayi kaynaklı atıkların deşarjına konu 500 metre kanalizasyon ve fosebtik çukuru ile 1 adet doğal arıtma sağlamak üzere sanayinin bölge su ve doğal varlıklarının üzerindeki olumsuz etkilerinin yok edileceğini söyledi.

Proje yürütücüsü ve Teknik Danışmanı Cuma Karaaslan ise sanayi sitelerinin kurulması ve yerleşim yerlerinin de kümelenme sağlamak üzere çeşitli iş kollarının yer alacağı alan üzerinde 55 adet dükkan ve sosyal donatılara uygun bir altyapı oluşturulacağını söyledi. Bu alanda 35 adet dükkan işletmesi olarak yapılan planlama sonrası 55 adet dükkana çıkarılan çalışmada öngörülen altyapı faaliyetleri elektrik su temini, ihata duvarı Kanalizasyon işlerinin ardından başlanacağını belirtti.

YÜZDE 75 HİBE DESTEKLİ

Projenin yüzde 75 hibe desteği ile Fırat Kalkınma ajansı tarafından desteklendiğini yüzde 25 ortakların katkısı ile yürütüldüğüne değinen Karaarslan, “bölgede kalkınma stratejilerine uygun olarak sanayi alanlarının altyapılarının destek mekanizmalarınca desteklenmesi önemli bir katkı sunacaktır” dedi

Karaarslan “Karlıova da bu hizmetin başlanması ile ilçede sanayi işkollarına ait işletmelerin düzenli ve bir merkezde toplanması kentsel gelişim ve planlama sathında önemli katkı ve yapılanma katkısı sağlayacaktır. Bu yapılanma ilçelerde sanayi alanında kurumsal yapıların hizmetlerin gelir ve iş standartlarına neden olacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
04:12
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl`de sağanak yeniden başlıyor
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl'de sağanak yeniden başlıyor
Bir haftadır güneşli havanın etkili olduğu Bingöl'de yağışlı hava yeniden kendini gösterecek. Salı günü başlaması beklenen yağışların hafta boyunca sürmesi, sıcaklıkların ise cuma günü 14 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
26.10.2026
04:10
Vali Çelik`in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Vali Çelik'in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Dağcılık sporuna özel ilgiyle bilinen Vali Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 2 bin 878 rakımlı Sülbüs Dağı'na düzenlenen tırmanışa katıldı. Çelik, ardından Pergasur Şelalesi için yapılabilecek turizm çalışmalarını değerlendirdi.
26.10.2026
04:08
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Solhan'da okul pansiyonunun yemekhanesindeki yük asansörünün düşmesiyle ağır yaralanan ve 9 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulkerim Demir'in ailesi, adli soruşturmaya ek suç duyurusunda bulundu. Aile vekili Av. Erhan Ala, araştırılması istenen iddiaları paylaştı.
26.10.2026
04:08
Solhan`da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Solhan'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde inşaat iskelesinden düşen 45 yaşındaki işçi K.T., ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
26.10.2026
04:07
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği`nde yeniden Korkutata dönemi
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'nde yeniden Korkutata dönemi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Mücahid Korkutata başkanlığa seçildi. Yeni dönemde kentte engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
26.10.2026
04:05
Genç`te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç'te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç ilçesinde düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2. Olağanüstü Kongresi'nde, tek listeyle gidilen seçimde Şefika Doğan ve Ali Yaşar eşbaşkanlığa seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede yeni inşa süreci ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın