KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Karlıova belediyesi logosunu değiştirdi

Bingöl Belediyesiyle aynı olan logosunu değiştirme kararı alan Karlıova Belediyesi, düzenlediği logo yarışması sonucunda, Türkiye’nin her yerinden gelen logolar arasında dereceye giren logoyu kullanma kararı aldı.

Karlıova belediyesi logosunu değiştirdi
21 TEMMUZ 2015 SALI 22:45
0
2151
0
AA aa

Yarışmada sunulan logolar için ön bir heyet oluşturan belediye, beğenilen logoları meclis üyelerinin kararına sundu. Yarışmacılardan Hayati Korkut'un çizdiği logo 3 Haziran'da belediye meclis üyelerinin verdiği kararla resmileşti.

Yeni logonu dijital baskılara verildiği ve logonu içeriği ve özelliği hakkında bilgi veren Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, “İlçemizi temsil eden ve bundan sonra Belediyemiz için kullanacağımız logo hayırlı olsun. Bingöl Belediyesiyle logomuz aynı olduğu için bunu değiştirmek zorunda kaldık ve isabetli bir karar oldu. Çünkü Belediyemizin bundan sonra kullanacağı logoya bakıldığında Karlıova'yı hatırlatacağı ve ilçemizi temsil ettiği görülüyor. Belediyemiz için hazırlamış olduğumuz Logoda ana temayı Güneşin Doğuşu oluşturmaktadır. Yeni bir günün başlangıcını izlemek ve bunu bir doğa harikasının içinde izlemek ayrı bir güzellik olduğundan logoya ana tema olarak işlenmiştir.” dedi.

Bingöl, açıklamasının devamında, “Logoda yer alan bir diğer figür ise dağdır. Bu dağ figürü, Volkanik bir dağ olan Bingöl Dağını temsil eder. Bingöl Dağı, Ağrı Dağı gibi akan sularını emen değil, aksine akarsularını tüm bölgeye yayan bir özelliğe sahiptir. Bingöl dağı ve buradan doğan akarsular ilçemizin berraklığını, duruluğunu ve temizliğini temsil etmektedir. Logoda göze çarpan bir diğer figür, zorlu kıştan sonra gelen baharın en güzel müjdesi olan Kardelen Çiçeği. Logodaki Kardelen çiçeği ilçemizin insanlarını simgeler. İlçemizin güzel insanlarının özellikleriyle kardelen çiçeğinin özellikleri bağdaşmaktadır. Logonun her iki kenarına kullanılan kar taneleri ise ilçemizin adından da anlaşıldığı gibi kış memleketi olmasını temsil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Logonun içeriğiyle ilgili bilgi veren Bingöl; “Logoda kullanılan yeşil tonuyla Karlıova'nın yemyeşil ovası ve birbirinden verimli yeşil yaylalarını, sarı tonları ise baharda yeşil ovalara yaylalara ayrı bir güzellik katan Karlıova'da çokça bulunan Sarı Düğün Çiçekleri anlatılmak istenmiştir. Logonun en alt kısmında Karlıova'nın, ilçe statüsü kazandığı tarih olan 1936 tarihine de yer verilmiştir. Kısacası Karlıova ilçemiz nakış nakış logoya işlenmiştir. Buram buram Karlıova memleketi kokmaktadır.” dedi.

Belediye Başkanı Veysi Bingöl, logo için çaba gösteren ve hazırlamış olduğu logoyu kullanacağımız, Hayati Korkut adlı yarışmacıyı ödüllendireceğini belirtildi. (İLKHA)  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın