KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Karlı ayran için çotla'ya çıktı

Aile ziyareti için İstanbul’dan Bingöl’e gelen ve babasının isteğini yerine getirmek için Çotla Dağı’na çıkıp kar toplayan Atar, Çözüm Süreci’nin verdiği rahatlığa da dikkat çekti.

Karlı ayran için çotla`ya çıktı
06 MAYIS 2014 SALI 21:30
0
3845
0
AA aa

Bu yıl kış mevsiminin seyrek geçtiği Bingöl'de yeterli kar yağmasa da yöre halkı, bölgede eski bir alışkanlık olarak varlığını sürdüren ve onlar için eskimo, dondurma niteliği taşıyan “incirli kar” yeme akışkanlığından kopamıyor.

Aile ziyareti için geldiği Bingöl'de, festivallerin yapılmaya başlandığı Genç İlçesi'nin en yüksek dağı olan Çotla'da kar toplayan Halis Atar, termoslara doldurduğu kar eve götürdü.

81 yaşındaki babasının isteği üzerine Çotla'ya çıktığını anlatan Halis Atar: “Eski insanlarımız aynanın içine kar doldurup içiyormuş. Babamın da canı çekmiş. Söyleyince ben de isteğini yerine getirmek istedim ve Çotla dağına çıkıp kar topladım. Bayağı sevindi, doya doya karlı ayran içti” dedi.

Çotla'ya çıkarken geçmişteki tereddütleri yaşamadığını da anlatan Atar, Çözüm Süreci'nin bölgede büyük bir rahatlık oluşturmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Atar: “İnşallah bu huzur ortamı devam eder. Eskiden bu dağlara çıkıp kar toplamak hiç de kolay değildi. Tereddüt vardı. Ama şimdi rahatız. Havası çok güzel, suları buz gibi. İnşallah bu süreç devam eder ve bölge insanları olarak bu mutluluğu her daim yaşarız” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın