KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Karer'de çifte bayram hazırlığı

Dördüncü Karer Kültür Festivalinin yapılmasına karar verildi. Ramazan Bayramının 2. gününde kutlanacak olan festivalde Türkiye geneli ve Avrupa’daki Karer’liler bir araya gelerek, festivali çifte bayram olarak kutlayacak.

Karer`de çifte bayram hazırlığı
27 MAYIS 2013 PAZARTESİ 10:30
0
3071
1
AA aa

 İlk olarak 2008 yılında yapılan ve daha sonra gelenek haline getirilen Karer Kültür Festivali, 1 yıl aradan sonra tekrar kutlanmasına karar verildi.

Karer Kültür Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Komite Başkanı Hüseyin Gencer, amaçlarının Bingöl'ün ve Karer'in Kültürünü tanıtıp, kültürü yaşatmak olduğunu ifade ederek, çeşitli nedenlerden dolayı 2012 yılında kutlayamadıkları festivali bu yıl 9, 10 ve 11 Ağustos 2013'te 4. kez kutlayacaklarını söyledi.

İzmir ve Bingöl komitelerinin organizasyonuyla 9 köy muhtarının hazır bulunduğu ve İstanbul'da faaliyet gösteren 4 dernek ve Avrupa'da bulunan Av-Kar derneğinin desteğiyle yapılan toplantıda 4. Karer Kültür Festival'inin yapılmasına karar verildiğini anlatan Gencer: “Bizler, hem ilimizin, hem de Karer'in kültürünü yaşatmak için festival düzenliyoruz. Türkiye'nin ve Avrupa'nın değişik bölgelerinde yaşıyor olsak da kendi Kültürümüzü asla unutmadık. Bu nedenle Karer Kültür Festival'ini tekrar kutlamak için bu yıl yaptığımız toplantılarda bir karar aldık. Ramazan Bayramının 2. gününde kutlamaya karar verdiğimiz ve 3 gün sürecek Karer Kültür Festival'ine bu yıl çok büyük bir katılım bekliyoruz. Bu Festival'de Bingöllüler ve Karerliler çifte bayram yapacak” dedi.

BAKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Festival'in düzenli yapılması ve ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir görüşme yaptıklarını kaydeden Gencer, “Karer Kültür Festival'i için aldığımız kararın ardından Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz ile görüşmeye karar verdik. Ulaşımın daha rahat sağlanması amacıyla yolun asfaltlanması konusunda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan destek istedik. Biz sayın bakana festivalin genel amacı hakkında detaylı bilgi verdik. Yaptığımız görüşmede Sayın Bakan'a ‘Karer'in yaşam koşullarını kitlelere ulaştırmak, sesimizi tüm Dünya'ya duyurmak, topluma sevgi, saygı, barış mesajlarını vermek istiyoruz. Bu nedenle stabilize olan ve bir çok kazaya neden olan Karer grup yolunun 10 kilo metrelik kısmının asfaltlanmasını istiyoruz' dedik. Sayın Bakanımızda bizi kırmayıp, festivalin yapılması için ve ulaşımın sağlanması amacıyla destek vereceğini söyledi. Sayın Bakan, yolun asfaltlanması içinde İl Genel Meclis Başkanına talimat verdi. Sayın Bakanının bu yakın ilgisi ve desteğinden dolayı Karer halkı adına kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
derman gelmez (@Misafir_13862)
07 Haziran 2013 Cuma 14:22
Bak hele. Bakan bey iş te yaparmış. Ne biçim bir memleket ki illa birilerinin ayağına giderk yol gibi elzem bir istekte bulunuyor ve bunun için teşekkür ediliyor. Hiçbir şekilde bu festivale ''bu kadar düşünebilen biri'' ile gitmek istemem.
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın