KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Karasu : kalkınma öneri raporuna sahip çıkılmalıydı

BİNGÖL (bingolonline)- Bin-der başkanı Doğan KARASU, 7 Şubat 2006 tarihinde hazırlanıp, basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan "Kalkınma Raporu" ile ilgili sitemize yazılı bir açıklama yaptı.

Karasu : kalkınma öneri raporuna sahip çıkılmalıydı
27 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ 12:33
0
1651
0
AA aa
BİN-DER (Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği) Başkanı Doğan KARASU açıklamasında ‘Bingöl kalkınmalı, kendi kalkınma dinamiklerini harekete geçirmelidir. Buna inanıyoruz. Bunu bildiğimiz için BİN-DER olarak 07.02.2006 tarih ve 2 sayılı, 265 maddelik kalkınma öneri raporumuzu basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurduk. Bu rapor Bingöl için bir reçete, pusula niteliğini taşıyordu. Eksik olabilir ancak, ilkti. Büyük bir emek harcanarak hazırlanmıştı. Bu rapordan 200 tane çoğaltıp dağıttık. Bir fikri olan, Bingöl ile ilgili bir düşüncesi olduğuna kanaat getirdiğimiz herkese gönderdik. Binlerce kişiye elektronik posta aracılığıyla ulaştırdık. Milletvekillerine ve diğer makamlara da gönderdik', dedi.

BİN- DER Başkanı KARASU: ‘ Hiç bir millet vekilimiz sahiplenmedi. Sanki böyle bir rapor yokmuş gibi davrandı. Siyasi partiler de aynı tavrı takındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği duyarlılığı göstermediler. 17.02.2006 tarih ve 791 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği makamının derneğimize yazdığı yazıda şu ifadelere yer verilmiştir: ‘ Sosyal, ekonomik ve kültürel vb. çeşitli konularla Bingöl'ün kalkınması konusuna ilişkin görüş ve önerilerinizi içeren ilgi rapor alınmıştır' ibarelerine yer verilmiştir. Kaldı ki; Cumhurbaşkanlığı makamına gönderdiğimiz rapor resmi yazı şeklinde gönderilmemişti. Kendilerine müteşekkiriz. Sayın milletvekillerimizin Sayın Cumhurbaşkanımız kadar ilgili olmalarını isterdik. Bu duyarlılığı göstermediler. Bu duyarsızlığa istinaden üç milletvekilimize şu mesajı çektik: ‘Yazık. BİN-DER olarak hazırladığımız rapora ilgisiz kaldınız. Bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Haberiniz olsun der, iyi çalışmalar dileriz' dedik', dedi.

BİN- DER Başkanı KARASU: ‘BİN-DER olarak Bingöl'ü düşünen herkesin bu rapora sahip çıkmasını istiyoruz. Bu rapora sahip çıkmayanlar tarihe hesap vereceklerdir. Bu rapor Bingöllülerin geleceğidir. Yok görülemez. Bu çalışmanın yok görülmesi, Bingöl'ü yok saymaktır. BİN-DER olarak tek derdimiz Bingöl'ün kalkınmasıdır, Bingöllülerin geleceğidir', dedi.

www.bingolonline.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın