KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

Kararlar mevzuat çerçevesinde veriliyor

Bürçün'ün iddialarına cevap veren belediye: 'Geçmiş yıllarda yapılan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapı kullanım izin belgesi alamayan ve buna bağlı olarak tapu, su, elektrik, doğalgaz abonelikleri bulunmayan yaklaşık 700 bina ve binlerce mülk sahibi vatandaşımızın sorunu çözülüyor. Hiçbir usulsüzlük olmadığı gibi tüm işlemler meclis kararıyla şeffaf ve mevzuat çerçevesinde yapılıyor.'

Kararlar mevzuat çerçevesinde veriliyor
09 EKİM 2019 ÇARŞAMBA 18:19
15
2767
4
AA aa

Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis üyesi ve grup sözcüsü Aydın Bürçün'ün ilave imar revizyon planına ilişkin söylemlerine açıklık getirdi.

“İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Basına yansıyan “Rantın boyutunu düşünün... Bütün bu usulsüzlük ve hatalar meclis kararıyla meşrulaşmış oldu” söylemlerin gerçeklikle bağdaşmadığı, vatandaşların mağduriyeti üzerinden siyaset yapıldığı vurgulanan açıklamada, 9 maddeden oluşan ilave ve revizyon imar planıyla, yapı kullanım izin belgesi olmayan vatandaşlar ile işyeri açma ruhsatı bulunmayan işletmelerle birlikte birçok bölgenin sorun ve beklentilerinin çözüme kavuşturulacağı belirtildi.

Açıklamada, “İnşaatı tamamlanmış olmasına rağmen yapı kullanım izin belgesi alamayan binalar ve yine bu binalarda işyeri açma ruhsatı olmaksızın ticari faaliyet gösteren işletmeleri kapsayan ilave revizyon planıyla birlikte hem vatandaşların sorunu giderilecek hem de işyeri ruhsatı olmayan işletmeler ruhsatlandırılarak kayıt altına alınacak. Yıllarca devam eden büyük bir maddi kaybın da önüne geçilecek. Planla beraber, yaklaşık 700 binanın iskân problemi çözülecek ve binlerce vatandaş ve işletmenin, tapu, su, elektrik, doğalgaz ve işyeri açma ruhsatı sorunu giderilecek. Bahse konu ilave revizyon planı, dosyalarındaki eksik ve hatalı durumlardan dolayı inşaatı başlamayan yapıları kapsamayacaktır” denildi.

Plan kapsamında mevcut sosyal donatı alanları yetersiz olan bölgelerde düzenlemeler yapılacağı da ifade edilen açıklamada, mevcut imar planlarının tamamı incelendiği ve tespit edilen hatalı, eksik veya nüfus ve trafik yoğunluğundan dolayı ihtiyaca cevap veremez halde olan imar planlarının revize edileceği de vurgulandı.

“Kamuoyu yanlış yönlendiriliyor”

Mağduriyet üzerinden yapılan siyasetin nitelikli ve etik olmadığı, gündemde kalma maksadıyla yapılan ve gerçeği yansıtmayan tutarsız açıklamaların kamuoyunda karşılık görmeyeceği belirtilen açıklamada, ilave imar revizyon planıyla, imar uygulamalarında iyileştirilmeler yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, kenti doğrudan ilgilendiren sorunlar karşısında çözümün bir parçası olamayan ve her fırsatta siyasi çıkarımlar uğruna gerçekleri çarpıtan Bürçün'ün hedeflerine ulaşamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, “İmar uygulamalarına yönelik alınan radikal kararlar ve atılan adımlardan taviz verilmeyecektir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de imar düzeniyle ilgili hiçbir yanlış işleme izin verilmeyecektir. İmar işleri sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için meclisimizce alınan kararlar tavizsiz bir şekilde uygulanacaktır” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51439)
11 Ekim 2019 Cuma 07:34
Deprem olduğundan düm düz yere yapılan ve 6 katı bodrum diye yutturulan 10 katlı binalar inşallah yerle bir olmaz ve vatandaşa zarar gelmez üç beş müteahhittin kısa yoldan zengin olma hırsı kamu görevlilerinin gözünü kör etmiş basiretini bağlamış sizde seyirci kalın bakalım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51385)
09 Ekim 2019 Çarşamba 21:22
depremden sonra ki yeni yapıların büyük çoğunluğunda tapu sorunu ( kat mülkiyeti ) sorunu bulunmaktadır bir an önce ilgili lere yaptırım uygulansın dask sorun cıkarıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51384)
09 Ekim 2019 Çarşamba 21:22
Yol işgali yapanlarada verdiniz mi?
herkese ayrı muamele bazı köy münübüsleri 5 yola girerken bir çok köyü mağdur ediyorsunuz. BUrada da ikiciklisin belediye.
Sözünüzün arkasında duramadınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51398)
10 Ekim 2019 Perşembe 08:46
@Misafir Kullanıcı yol işgali yapanlara yücel barakazi ve serdar atalay'ın izin verdiğini biliyoruz.şu an imarda olumsuz bir durumun olmadığını ve bunu en iyi inşaat işi yapanlara sormak gerekiyor.bu konuda şimdiye kadar hiç kimsenin kat,kot,çap vb.teknik anlamda böyle ağır yaptırımlar uygulamadığını söylüyorlar.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın