KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi

Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.

Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
18 NİSAN 2024 PERŞEMBE 15:19
25
2395
6
AA aa

Yıllardan beri Türkiye'nin her yerini köşe bucak gezen Zazaca yayımlanan Gezi ve Kültür Programı Gezelim Görelim (Bıgeyr Bıvin) sunucusu Faysal Karahan'a TRT'de yeni bir görev verildi.

Karahan TRT'de Yayın Planlama ve Yönetim Müdürü olarak göreve başladı.

TRT Kürdi'nin sevilen yüzü Program yapımcısı ve Sunucusu Karahan bundan sonra Ankara'da TRT Kürdi Kanal Koordinatörlüğü Yayın Planlama ve Yönetim Müdürlüğü görevini yürütecek.

Faysal KARAHAN Kimdir?

Faysal Karahan 1988 yılında Bingöl'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl'de tamamladı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, İletişim Fakültesinde Radyo Sinema ve Televizyon Alanında Yükseklisans gören Karahan, daha önceki yıllarda Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinde Lisans eğitimini tamamladı. Karahan, lisans eğitiminin bir bölümünü Almanya'da The University of Bamberg ( Otto-Friedrich-Universität Bamberg) ‘de gördü. Karahan Türkiye'de Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Lisans Bölümünde de eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun oldu. 2014 yılından itibaren Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ( TRT ) bünyesinde TRT Kürdi kanalında çeşitli haber ve aktüel programlarda muhabir ve editörlük görevini yürüten Faysal Karahan , 2017 yılından 2024 yılına kadar Zazaca Gezi ve Kültür programı Bıgeyr Bıvin adlı programı hazırlayıp sundu. Karahan 2024 yılından beri TRT Bünyesinde Yayın Planlama ve Yönetim Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109178)
25 Nisan 2024 Perşembe 03:17
Cumhurbaskani yardimcimiz Zaza, Sayin Faysal zaza ama gel görki kürtlerin gölgesinde koca bir fossss ciktilar. Zazaca TRT icin bir ise yaramiyanlarin degeri bizim icinde yoktur. Zazalara cok ayip ediyonuz bilesiniz ve cok kirginiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109145)
22 Nisan 2024 Pazartesi 09:00
Değerli hemşerimiz Faysal bey bu görevinden dolayı başarılar dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109124)
19 Nisan 2024 Cuma 10:05
Veysel karahana başarılar dileriz.TRT Kurdiye başarılar dileriz.Zaza dili buçoğrafyanın kadim dillerinden biridir.İnsanlık adına yaşatılması ve nesilden nesile aktarılması gerekir.Okullarda öğretilmelidir.Çok önemli görülmeli desteklenmeli.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109118)
18 Nisan 2024 Perşembe 23:34
Başarılarını sevinçle karşılıyoruz; devamını diliyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109116)
18 Nisan 2024 Perşembe 20:56
Kariyer namina hiçbir şey yok, Odtu ve Bilkent mezunuyum öyle Erasmusla bi ay da görünüp eğitim yazdırmadım cv me Yale de 2 sene eğitim gördüm ama gel gör ki bu işler adamciliga bakıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109144)
22 Nisan 2024 Pazartesi 08:56
@Misafir Kullanıcı faysal bıraksın sen devam et. Kariyer diyorsun okuduğun yazıdan ne ANLADIN ...?
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın