KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Karaarslan'dan başbakan'a açık mektup

Kot taşlama işçilerinin yakalandığı hastalıktan sonra verdikleri yaşam mücadelesine en fazla destek veren, Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazarak hastaların mağduriyetlerini anlattı.

Karaarslan`dan başbakan`a açık mektup
10 MART 2014 PAZARTESİ 20:41
0
1909
0
AA aa

Bingöl'de yıllarca çeşitli kitle iletişim araçlarıyla Silikozis hastalarının sorunlarını gündeme getiren Karaarslan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vermek üzere mektup yazdı.

Mektubunda Silikozis hastalarının yaşadığı mağduriyetleri ve özlük haklarındaki eksiklikleri anlatan Karaarslan, 3 aylık müracaat süresinin uzatılması, yüzde 15 iş göremezlik maaşının yüzde 10'a düşürülmesi, henüz başvuru yapmamış hastalara yeniden müracaat hakkının tanınması, Silikozis tanısı konulup daha sonra sağlık kurulunda düşük oranda rapor verilen hastalardan yeniden tetkik istenip, raporların kontrolünün sağlanmasını istedi.

İŞTE KARAARSLAN'IN MEKTUBUNUN TAM METNİ

Sayın Başbakanım,

Defalarca size ulaştırmak istediğimiz ama bir türlü sesimizi duyuramadığımız bir sorunumuzu dile getirmek istiyoruz;

6111 sayılı Kanun'un 67 nci maddesi ile 2022 sayılı Kanun'a geçici 2'nci madde eklenerek silikozis hastalarına 3 aylık müracaat süresi verilmiş 25 Şubat 2011 tarihinde başlayan süre 24 Mayıs 2011'de sona ermişti. Bu süre içinde çoğu silikozis hastası bu hakkın verildiğini dahi duymamıştı. 3 aylık yasal süreden yararlanmak isteyen kimi hastanın başvuru sırasında meslek hastanelerinden aldıkları raporlar sağlık kurulu tarafından daha düşük derecede gösterilerek yasadan yararlanamaz duruma getirilmiştir. Şu an hastalıkları ilerleyen hastalarımızın maaşlarında da artış olması gerekirken yasa çıktığı anda hak ettikleri dereceden maaşları devam etmektedir. Ayrıca aylıklarındaki düzensizlikler bir türlü çözülemedi. Yani hak ettikleri aylıklarını bir türlü alamadılar.

Defalarca yazı gönderdikleri, raporları geçerli olduğu halde, bakanlık değişikliğinden dolayı (Sağlık Bakanlığındayken Aile Bakanlığına verildiler.) henüz cevap alamayan, nefesleri çıkmayan hastalarımıza hala cevap gelmedi. Türkiye de bu ana kadar bizim bildiğimiz kadarıyla 57'nci ölüm, Bingöl Taşlıçay'dan ise çoğunluğu aynı aileden 13'ncü ölüm gerçekleşmiştir. Malulen emekli olup genç yaşta vefat eden Bingöl'den Vedat Yıldırak, Sait Gündoğdu, Ramazan Aslan, Ramazan Bilgiç, Adıyaman'dan Osman Ekici kardeşlerimizin geride bıraktıkları eş ve çocuklarına aylar geçtiği halde henüz maaş bağlanmamıştır. Aylardır eş ve çocukları aç ve çaresizler…

Sigortasız, merdiven altı, ruhsatsız iş yerlerinde karınlarını doyurmak, ailelerinin geçimlerine katkı sunmak amacıyla en zor koşullarda sigortasız çalıştırılan 20-25 yaşlarında, hayatlarının baharında, hayallerini gerçekleştiremeden, yaşamları kararan bu gençlerin haklarını elimizden geldiğince savunmaya çalışıyoruz. Allah'tan başka sahipleri yok bu çocukların. Çırpınıyorlar ama nefesleri çıkmadığı için ancak oksijen makineleri nefesleri olabiliyor. Kotlar beyazlatıldı ama onların hayatlarını kararttı. Seslerini kimse duymuyor bu çocukların. Hastaların emekli olabilmek için yaptıkları müracaat üzerinden aylar geçmesine rağmen hala sonuçlanmayanlar var. Bu gençlerin yasal düzenleme kabul edildiğinde gerçekleşeceğine dair umutları vardı. Umudun umudunu bekliyorlar şimdi.

Türkiye'nin her köşesinden arayıp çare bulmamızı isteyen umutsuzlara kim umut olacak. Daha önce yazılı ve görsel medyanın desteğiyle sorunlarını meclise taşıdık. Siz iktidar ve muhalefet milletvekillerimiz destek verdi ve buralara kadar geldik. Binlerce teşekkür ederiz. Minnet duyuyoruz. İnanıyoruz ve diliyoruz ki sizin bu konuya el atmanızla yıllardır çözümsüz kalan sorunları tez zamanda çözülecektir.

Yetersiz olan 3 aylık müracaat süresinin uzatılması, yüzde 15 iş göremezlik maaşının yüzde 10'a düşürülmesi, henüz başvuramamış olanlara yeniden müracaat hakkı tanınarak daha önce silikozis tanısı konulup daha sonra sağlık kurulunda düşük oranda rapor verilen silikozis hastalarından yeniden tetkik istenip, raporların kontrolünün sağlanmasını ve meslek hastalığından kaynaklı iş gücü kaybı yaşayan tüm işçilerin 6111 sayılı yasayla sosyal güvenceye kavuşturulmasını hastaların mağduriyeti göz önünde bulundurularak ilgili bakanlığın bu çaresizleri haklarının elde edilebilmesi için konuyu ciddiye almalarını talep ediyoruz.

Bakanlık değişliğinden dolayı işleri sarpa saran bu mağdur, çaresiz hasta ve vefat edenlerin eş ve çocukları her zaman umutla beklediler çözüm getirilmesini. Sizden haklarına sahip çıkmanızı talep ediyorlar.

Sayın Başbakanım, Türkiye'de 1500'ü aşmayan sigortasız silikozis hastası sizden haklarını elde etmek için UMUTLARININ UMUDU olmalarını bekliyor ve diliyorlar. Saygılarımızla

Silikozis Hastaları adına

Semiramis Karaarslan

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın