KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Kapatmalar devam edebilir

TEB Başkanı Çolak, eczacıların kepenk kapatma eylemiyle ilgili açıklama yaptı.

Kapatmalar devam edebilir
05 ARALIK 2009 CUMARTESİ 11:20
0
1544
0
AA aa
Eczacılar, ilaç fiyatlarında gerçekleştirilen indirimi protesto için bir günlük kepenk kapatma eylemi başlattı.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) tarafından düzenlenen kepenk kapatma eylemi TEB yöneticilerin katılımıyla Çukurambar Natura Eczanesi'nde başlatıldı. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, burada yaptığı açıklamada, 320 tane delegelerinin olduğunu belirterek genel kurula gelecek olan arkadaşlarıyla olabilecek gelişmeleri enine boyuna tartışacaklarını kaydetti. TEB Başkanı Çolak, demokratik bir ortamda olabilecek her şeyi tartışacaklarını vurgulayarak, 'Neler olabilir, her şey olabilir, burada 7 bin eczane sadece piyasanın insafına terk edilerek ortadan kaldırılıyorsa, bunun da sonu gelmeyecekse, 2004'ten bu yana aynı yöntemlerle üstümüze geliniyor. Bunlardan da bir sonuç alınamadığı görülüyor, demek ki bu işler devam edecek. Onun için biz burada ciddi bir karşı duruş hep birlikte örgütleyeceğiz. Bunun adı ne olur, buna büyük kongre karar verir. Ben şimdi burada büyük kongrenin önüne kesecek bir delege olarak öncelikli bir şey söylemem çok doğru değil. Ama bizim genel kurullarımız çok hararetli ve hareketlidir.
Bu hararet ve hareket içinde her sonuç çıkabilir. O sonuçlarda yöneticiler tarafından hayata geçirilir. Onun için 11-12-13 Aralık bizim için tarihi bir öneme sahip bir kongre' dedi.

'Radikal kararlar alınabileceğini söylediniz. Bunlar ne olabilir?' şeklindeki soru üzerine Çolak, 'Her şey çıkabilir. Sürekli kapatma da çıkabilir, sözleşme feshi de çıkabilir. Şöyle bir şey çıkar diyerek kongreyi oraya doğru yönlendirmek çok doğru bir şey değil. Sonuçta ben TEB Genel Başkanıyım. Şu anda benim söyleyeceğim şey, herkes tarafından itibar görebilir, oraya doğru kanalize olabilir. Benim istediğim şey şudur; kongre bunu özgürce tartışsın. 3 günlük demokratik bir ortamda özgürce tartışsın. Bu sorunu çözebilecek kararı kendi iradesiyle ortaya koysun' karşılığını verdi.

Bir başka sorusu üzerine Çolak, 'Eczacılarımız vatandaşları mağdur etmeyecek. Nöbetçi eczaneler vasıtasıyla bunu sağlayacağız. Zaten bugün nöbetçi eczane sayısı 2 katına 3 katına çıkardık, çalışma günü olduğu için bir mağduriyet olmasın istedik. Sözleşmeden doğan onlarında hakları var bizimde haklarımız var. Tek taraflı anti demokratik bir biçimde çözüm söz konusu değil' karşılığını verdi.

'Eczacıların zararlarının karşılanması' ile ilgili yapılan açıklamalar hatırlatılması üzerine ise Çolak, 'Zararların karşılanmasıyla ilgili sadece yapılan iş dün, bizim eczacılık hizmetini sürdürebilmemiz konusunda istediğimiz taleplerin bir kaç katını sanayicilere masada bıraktılar. Bir anlamda sanayicilere örtülü bir zam verdiler. yani önce aldıklarını sanayicilere vererek sorunu onlarla çözdüler. Ama sorunu bizimle çözmeyi tercih etmediler. Biz zararlarımızın karşılanması noktasında bugüne kadar devletin yardımını alamadık. İlaç fiyat kararnamesi ve ona açıklık genelge olmasına rağmen dün Sayın Bakan 3 tane dernek yöneticisinin bunu imza altına aldığını söylüyor. Kararname ve genelge var. Buna uymayan sanayici 3 tane dernek yöneticisinin kararına mı uyacak. Onlar uymasa da eczacılar gereğini yapacak. O ilaçları yarından itibaren depolara iade edip zararlarını tazmin edecekler' diye cevap verdi.

Bir gazetecinin 'Resmi gazetede sabah yayınlanan genelge değişikliği var. Ek 6. madde konuldu. Bazı ilaçlara ıskonto uygulanmayacağı belirtiliyor. Bunun size bir katkısı olur mu?' şeklindeki sorusuna Çolak, 'Türkiye'de 7-8 bin çeşit ilaç var. Bunun bir kısmına zaten uygulanması söz konusu değil. 3 bin küsur kısmına uygulanacaktı. Onları açıklamışlar. Bunların büyük bir kısmı da röntgen, tomografilerde kullanılan ilaçlar bizimle çok ilgisi olmayan ilaçlar' cevabını verdi.

'Görüşmelerden bir netice alabildiniz mi?' yönündeki bir sorusu üzerine ise Çolak şunları söyledi: 'Biz dün görüşmemizi yaptık. Ali Babacan ve Sayın Ömer Dinçer ile akşam 7.30-08.30 arası. O görüşmeden bir netice alamadık.'
'Başbakanla bir görüşme talebinde bulundunuz, cevap geldi mi?' şeklindeki bir başka soru üzerine ise Çolak, 'Hayır cevap gelmedi. Sadece Ali Bey'den cevap geldi. Sonuç alamadık. Dolayısıyla bugün gereğini yapıyoruz' dedi.
Yapılan açıklamanın ardından Çolak beraberindeki eczacılar sembolik olarak eczanenin kepengini indirdi.

Cihan
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın