KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Kamuda başörtü serbest andımız kalktı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta açıkladığı ''Demokratikleşme Paketi'' çerçevesinde kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması ve ilkokullarda Andımız'ın artık okutulmaması ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kamuda başörtü serbest andımız kalktı
09 EKİM 2013 ÇARŞAMBA 08:02
0
2060
1
AA aa

Buna göre 16.7.1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin birinci paragrafında yer alan ''Kadınlar;'' ibaresinden sonra gelen birinci cümle yürürlükten kaldırıldı ve aynı paragrafta yer alan ''Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafetleri varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır'' şeklindeki ikinci cümle (a) bendinden çıkarılarak maddenin sonuna (c) bendi olarak eklendi.

Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan ''Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar'' ibaresi ''Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görev yapanlar'' şeklinde değiştirildi.

2.9.1925 tarihli ve 2413 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Bilumum Devlet Memurlarının Kıyafetleri Hakkında Kararnameye ilişkin bölümünün (2) numaralı bendinin birinci cümlesi yürürlükten kaldırıldı.

Andımız ile ilgili olarak da 27.8.2003 tarihli ve 25212 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 12'nci maddesi yürürlükten kaldırıldı.

DARBE HÜKÜMETİNİN ÜRÜNÜYDÜ

''Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'' Milli Güvenlik Konseyi'nin kurduğu darbe hükümeti tarafından 16.7.1982 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulmuştu. 25 Ekim 1982'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik bugünkü Resmi Gazete ile tarihe karışmış oldu.

Yönetmelikte, kamu kurumlarında çalışan kadınların başlarının açık olacağı hüküm altına alınmıştı. O ilgili madde şu şekildeydi:

''Elbise, pantolon etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.''

ANDIMIZ İLK 1933'TE OKUNDU

İlköğretimde her gün öğrencilerin hep birlikte zorunlu olarak okuduğu andımız da, 1932'de göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından yazılmış, 1933'te ise okullarda okunmaya başlanmıştı.

1972'de yapılan değişiklikle anttaki ''budunumu'' kelimesi ''milletimi'' ile değiştirilirmiş ve ''Ne mutlu Türküm diyene'' cümlesi de eklenmişti. Metin 1997'de ikinci defa değiştirildi.

BİNGÖL'DE OKULLARA DURUMU BİLDİRİR GENELGE GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde öğrenci andının kaldırılmasına ilişkin yapılan değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce il genelindeki tüm okullara durumu bildirir genelge gönderildi.

Genelgeye uyan okullarda öğrenciler öğrenci andını okumadan sınıflara alındı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ali Er (@Misafir_15989)
11 Ekim 2013 Cuma 00:05
Şıma hin ço yo gürı mekerin. 'Andımız kalktı. Andımız kalktı'. Şıma he gesverd mıren şıma pera kot andımız dım. Andımız kalkarsa şıma ben zenginse wa andımız kalkmışıb.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın