KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Kamer genç'in samandan duvarı çöktü

Meclis'in sivri dilli ismi, Kamer Genç, Almanlar ve eski danışmanı ile 15 milyon yatırım öngörerek devletten bedelsiz arazi aldı. Genç'in şirketinin inşaat parasını dahi ödeyemedikleri çıktı, şimdi ise ortaklıktan çıkma peşinde!

Kamer genç`in samandan duvarı çöktü
21 ARALIK 2009 PAZARTESİ 15:32
0
1547
0
AA aa

Ticarete soyunan Meclis'in renkli ismi Kamer Genç, teşvikle Aksaray'da bedava arsa aldı. 15 milyon liralık bu yatırımın hedefi, 'samandan duvar imal etmek'ti.

Ancak inşaatı yapan şirket parasını alamayınca işi yarım bıraktı ve 'tahsilat' için yargıya gitti

Kamer Genç, iki Alman firmasının da ortak olduğu 'Ata Reklam Tasarım Tanıtım Danışmanlık' isimli şirketi ile Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde 'samandan duvar üretecek' bir tesis için kolları sıvadı.

Yüzde 64'ü Kamer Genç'in 'eski danışmanı' Erdal Menderes'e, yüzde 21'i Alman Derter Heinrcih Dr. Brechmann'a ve yüzde 5'eri Kamer Genç, Asım Altıntaş ve diğer Alman ortak Brecmenn Beteiligungs Gmbh'e ait olan 250 bin TL sermayeli şirket, 'tahıl samanından duvar imalatı' yapacak bir tesis kurmak için Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne başvuru yaptı.

Başvuruda, toplam 15 milyon TL'lik yatırım yapılacağı öngörüsü yer aldı. 31 Ekim 2007 tarihinde de 77 bin 066.29 metrekare arazi, 5084 sayılı Teşvik Yasası kapsamında Aksaray OSB Yönetim Kurulu kararıyla 'bedelsiz arsa tahsisi' şeklinde 'Ata Reklam'a verildi.

Teşvik kararının ardından 'Ata Reklam', Ankara İvedik Organize Sanayi bölgesinde hizmet veren RMS Yapı Pazarlama Şirketi ile binaların yapımı için anlaşma yaptı.

Fabrika ve idare binası olarak toplam 5 bin metrekare kapalı alana sahip olması öngörülen tesisin fabrika ve bina kaba inşaatı tamamlandı.

Ancak araya giren ekonomik kriz Genç'in şirketini olumsuz etkileyince, inşaatı yapan RMS firması, Ata Reklam Tasarım ve Tanıtım Danışmanlık Şirketi'nin, kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesiyle hukuki yollara başvurdu.

RMS, inşaat taşeronluk sözleşmesi ile 3 bin metrekare alan üzerine fabrika binasının inşa edildiği, ancak bu işe karşılık ödemelerin bir bölümünün yapılmadığı gerekçesiyle dava açtı.

 İnşaat tamamlanamadığı için tesis de faaliyete geçemedi.

Söz sonusu işe 'arkadaş hatrına' girdiğini belirten Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, olayın 'adli boyutundan ise hiç haberi olmadığını' söyledi.

Genç, 'Bununla bir ilgim yok. Tamamen bilgimin dışında. Adam, kullandığı malzemeyi başkasına mı satmış ne. İşte öyle bir şeyler olmuş. Onun üzerine davalık olmuşlar. Tam olarak benim haberim yok' diye konuştu.

'Hatır için' girmiş

Kamer Genç, şirket ortaklığının tamamen 'hatra binaen' olduğunu söyledi: Arkadaş rica etti, 'güvenilir bir ismin de' olması durumunda Almanlar'ın ortak olacağını ifade etti. Kabul ettim.

Yüzde 5 bir hissem var. Hiçbir dahlim yok şirketle ilgili. Zaten ayrılmak için de müracaat ettim. Ortada anormal bir şey yok. Kayırma yok, hırsızlık yok.

Sanayi bölgelerinde zaten bedelsiz tahsis yapılıyor. Ne bir ilgiliye telefon ettim, ne başka bir girişimim oldu. Ticaret suç da değil.

Kullanım yeri inşaat

Şirket, tahıl samanından duvar imalatı planlıyordu. Teşvik başvurusunda, tesisin 20 ton/gün samanı presleyerek yoğunlaştıracağı ve 6-8 cm kalınlığında 4 m. uzunluğunda, 1.25 m. genişliğinde saman duvarlar imal edeceği belirtildi. Kullanım yeri olarak inşaat sektörü gösterildi.

takvim

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın