KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Kadın stk'larına hibe programı anlatıldı

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda dün saat 09.00'da düzenlenen toplantıda, 'Türkiye'nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) Güçlendirilmesi Hibe Programı' anlatıldı.

Kadın stk`larına hibe programı anlatıldı
09 NİSAN 2010 CUMA 08:29
0
1685
0
AA aa
Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge İdaresi Başkanlığı uzmanları Şeyhmus Yılmaz ve Adalet Akbaş tarafından slayt gösterisi eşliğinde Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı hakkında önemli bilgiler verdiler. Uzmanlar, kadına yönelik faaliyet maddesi olan sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkarlar odaları, mesleki kuruluşlar, üniversiteler, kamuya bağlı olmayan araştırma enstitüleri, teknik ve mesleki eğitim kurumları, organize sanayi bölgeleri (OSB), işveren ve işçi sendikaları, çiftçi dernekleri ve kar amacı gütmeyen kooperatiflerin hibe desteğinden yararlanabileceğini belirttiler. Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı'na başvuruların 28 Şubat'ta başladığını belirten uzmanlar, başvuruların 30 Nisan Cuma gününe kadar devam edeceğini ifade ettiler. Hibe programına başvuruların 20 gün daha süreceğini belirten uzmanlar, "Kadınların dernek kurup proje hazırlayacak kadar süresi var. Kurumların yaptığı yardımlarla olmuyor artık. Proje hazırlayarak iş yapacaksınız. 3 milyon Avro'luk proje Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz bölgelerindeki kadın ve kadın sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Sivil toplum kuruluşlarının tekil başvurularında 15-30 bin Avro arası, ortaklık başvurularında ise 30 ila 100 bin Avro arası hibe verilecek. Hibe programı kapsamındaki projelerin süresi de 6 ila 18 ay arasında değişecek" şeklinde konuştular.
 

 

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın