KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

Kadın isterse başarır! Çevre illere de satış yapıyorlar

Devlet desteğiyle kurdular, günde 350 kilo üretim kapasitene ulaştılar. Eyüpkoca, hedefinin önümüzdeki yıllarda 20 kadını istihdam etmek olduğunu belirtti.

Kadın isterse başarır! Çevre illere de satış yapıyorlar
19 ŞUBAT 2024 PAZARTESİ 13:25
10
1842
3
AA aa

Bingöl'de uzun yıllar tekstil sektöründe çalışan 3 çocuk annesi Ayşe Eyüpkoca (52), kuzeniyle birlikte bir karar alarak AG Kadın Girişim Üretim Kooperatifini kurdu. Tekstil sektörüne bir yandan devam eden Eyüpkoca, devlet desteğinden faydalanarak yufka üretimi tesisi kurdu. Yufka üretiminde 7, tekstilde de 4 olmak üzere toplamda 11 kadını istihdam eden Ayşe Eyüpkoca, hedefinin önümüzdeki yıllarda 20 kadını istihdam etmek olduğunu belirtti.

Yufka tesisinde günde 350 kilo üretim yaptıklarını dile getiren Ayşe Eyüpkoca, “3 yıl önce burayı kurduk kuzenimle. Tabi önce tekstil de çalışıyorduk, küçük bir atölyemiz vardı. Üretim yapıp pazarlıyorduk. Sonra biraz daha büyümek istedik, kooperatifimizi kurduk. Kooperatifi kurduktan sonra devlet desteği aldık, sonra bir kısım makinelerimizi aldık. Kalan makineleri de birikimimiz vardı onunla aldık ve 2 yılı aşkın bir süredir yufka üretimi yapıp çalışıyoruz. Bir taraftan tekstil atölyemiz de devam ediyor. Toplamda 10 kadın çalışıyoruz. Tabi ki ihtiyaç sahibi kadınlar çalışıyor. Onlar kazanınca, mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz, çünkü birkaç yıldır burada bir aile gibi olduk” dedi.

Eyüpkoca, “Günlük 350 kilo yufka çıkarıyoruz, Bingöl ve çevre illerdeki zincir marketler ile yerel marketlere dağıtımını yapıyoruz. 350 kilo yapıyoruz ama bazen talebe göre bunu arttırıyoruz. Çok yeniyiz bence fakat inanıyorum ki üretimimiz daha çok artacaktır” şeklinde konuştu.

Burada çalışarak ev ekonomisine katkı sunduklarını ifade eden Nurşen Çağrıtekin, “İki yıldır burada çalışıyoruz, çok güzel bir çalışma var. Ayşe abla da hepimize destek oluyor. Mutluyuz, huzurluyuz. Burada çalışarak evimize katkımız oluyor, çocuklarımıza desteğimiz oluyor” dedi. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107965)
22 Şubat 2024 Perşembe 11:16
Ayşe Hocamız bizi gururlandırdı. Tebrik ediyorum kendisini.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107924)
21 Şubat 2024 Çarşamba 09:55
işleriniz bereketli olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107883)
20 Şubat 2024 Salı 09:07
Tebrikler... Rabbim yardımcınız olsun
06.11.2025
16:12
FKA`dan 2026`ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80`i projelere ayrıldı
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
06.11.2025
13:54
Araç sahiplerini üzecek haber: Motorine zam geliyor
Araç sahiplerini üzecek haber: Motorine zam geliyor
Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 2,07 TL zam yapılacak. Yeni artışla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatı 60 TL'ye ulaşacak. Böylelikle geçen hafta gelen 3 TL'lik zammın ardından art arda ikinci zam gelmiş olacak.
06.11.2025
13:19
Bingöl`de arıcılara seminer verildi
Bingöl'de arıcılara seminer verildi
Bingöl'de arıcılara, arı hastalıklarıyla mücadele ve koloni yönetimi üzerine kapsamlı bir eğitim semineri düzenledi.
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın