KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Kaçırılanlar için yeni bir heyet oluşturulacak

Teör örgütü PKK'nın temmuz ayından itibaren kaçırdığı üç asker, bir sağlık teknisyeni, bir kaymakam adayı, üç işçi ve bir şoför toplam dokuz kişiden hala haber yok. İHD yeni bir heyet oluşturacak.

Kaçırılanlar için yeni bir heyet oluşturulacak
06 EYLÜL 2011 SALI 23:21
0
2118
0
AA aa

Terör örgütü temmuz ayından beri üç asker, 13 sivil toplam 16 kişi kaçırdı; kaçırılanların altısı serbest, biri ölü bulundu; dokuz kişiden ise haber yok.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şube Başkanı Hasan Ceylan PKK'nın kaçırdıklarını serbest bırakması için yeniden bir heyet oluşturacaklarını söyledi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İHD, Barış Meclisi ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sanatçı Ferhat Tunç'un da aralarında bulunduğu bir grup heyet oluşturarak 9 Ağustos'ta kaçırılan iki asker ve bir sağlık teknisyenin serbest bırakılması hem hükümete hem de PKK'ya çağrı yapmıştı.

Heyetin yaptığı basın açıklamasına gelen kaçırılan uzman çavuş Zihni Koç'un babası Veysel Koç, "İsteğim Türkiye'de akan kanın durması, annelerin gözyaşlarının durması, herkesin sağsalim ailesine kavuşması için bütün yetkililerden, derneklerimizden, sivil toplum örgütlerinden ve duyarlı olan herkesten yardım bekliyoruz" diye konuşmuştu.

Kaçırılan uzman çavuşlar Abdullah Söpçeler, Zihni Koç ve sağlık teknisyeni Aytekin Turhan'ın görüntüleri 28 Ağustos'ta Roj TV'de yayınlanmıştı. Üçü de sağlık durumlarının iyi olduğunu sivil toplum örgütlerinden bir an önce devreye girmelerini istemişti.

Fırat Haber Ajansı'na (ANF) göre, PKK askeri operasyonlar durana kadar kaçırmalara devam edeceğini açıklamıştı.

TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, "Kurduğumuz heyetle iki tarafa da çağrı yapmıştık ne yazık ki bekliyoruz. Bunun ötesinde somut bir şey yapamıyoruz" dedi.

Üç asker, altı sivilden hala haber yok

9 Temmuz'da Diyarbakır - Bingöl Karayolu'nda araçları durduran PKK'lılar Lice İlçesi 2. İç Zırhlı Tugayı'nda görevli astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç ile Bingöl Genç İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz'u kaçırdı. Hala haber yok.

8 Ağustos'ta PKK'lılar Bingöllü iş adamı Abdullah Tuz'u kaçırdı, iki gün sonra serbest bıraktı.

9 Ağustos'ta PKK'lılar Karlıova Devecik Köyü üzerindeki özel bir şirkete ait HES şantiyesinde çalışan işçiler Mehmet Akif Uslu, Mehmet Uslu ile şantiye bekçisi Emrah Avlı'yı yanlarına alarak kaçırdı. 27 Ağustos'ta serbest bıraktı.

12 Ağustos'ta Muş'un Şenyayla İlçesi ile Diyarbakır'ın Kulp İlçesi karayolunda PKK'lılar kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Mardin'de ve askerliğini yapan Aykut Çelik'i kaçırdı. Hala haber yok.

14 Ağustos Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri birliklere malzeme taşıyan bir minibüsün sürücüsü Erhan İnan PKK tarafından kaçırıldı. Hala haber yok.

22 Ağustos HPG'liler Bitlis Tatvan'da üç ayrı GSM şirketinde çalışan Niyazi Turgut, İhsan Danışman, Mehmet Burak, Cezayir Karaca ve Adnan Başak isimli beş GSM işçisini kaçırdı, dört gün sonra işçilerinden Mehmet Burak ve Adnan Başak serbest bıraktı.

31 Ağustos'ta Milliyet gazetesinin haberine göre, Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde arkadaşları ile birlikte ilçe merkezi yakınlarındaki Aksu Deresi'nde piknik yapan taksi şoförü 42 yaşındaki İbrahim Ergil, PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra öldürüldü. İHD Tunceli Şubesi ise Ergil'in PKK taraından kaçırıldığını, ölü bulunduğunu ama kim tarafından öldürüldüğünü bilmediklerini söyledi. PKK bu konuda yazılı bir açıklama yapmadı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın