KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Kaçırılan 4 askerle ilgili soruşturma başlatıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyü yol ayrımında Bingöl’de görevli 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun kaçırılması olayına ilişkin hukuki süreç başlatıldı.

Kaçırılan 4 askerle ilgili soruşturma başlatıldı
10 ARALIK 2013 SALI 05:43
0
1716
0
AA aa

Bingöl'den ehliyet sınavı için önceki gün Diyarbakır'a giden ve akşam saatlerinde geri dönmek isteyen 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun içerisinde bulunduğu iki özel aracın yakılarak askerlerin kaçırılması olayında kullanıldığı gerekçesi ile ilçeye bağlı Yolçatı köyü mezarlığında bulunan 2 araç İlçe Jandarma Komutanlığına incelenmek üzere götürüldü. Yürütülen soruşturma kapsamında 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun da İl Jandarma Komutanlığında ifadesine başvuruldu.

Alınan bilgiye göre önceki gün, Bingöl'deki 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir'in Lice ilçesi Kayacık köyü yakınlarında yol kesen bir grup tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakıldığı olayla ilgili hukuki süreç başlatıldı.

Soruşturma kapsamında olaya karışanların tespiti için delil toplama işlemi sürüyor. Olay yerinde İlçe Jandarma Komutanlığınca hava destekli geniş güvenlik önlemi alındı. Sivil kıyafetli 4 askeri personeli kaçıranların yaktıkları 2'si askerlere ait otomobil, biri pikap 3 araç çekici ile olay yerinden alındı.

Kaçırılma olayında kullanıldığı gerekçesi ile ilçeye bağlı Yolçatı köyü mezarlığında bulunan 2 araç incelenmek üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürülürken, sabah saatlerinde Diyarbakır Askeri Hastanesinde sağlık muayenesinden geçirilen ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen 4 askeri personelin ise İl Jandarma Komutanlığında ifade verme işlemi sürüyor.

AİLELERİYLE GÖRÜŞTÜLER

Askerleri kaçırıldıkları yerden teslim alan BDP il ve ilçe teşkilatından oluşan heyette yer alan BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, yaptığı açıklamada, "Askerleri aracımıza aldıktan sonra kendimizi tanıttık. Tedirgin olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını belirttik. Ailelerini aramak isterlerse yardımcı olacağımızı söyledik. Bunun üzerine askerler BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün telefonundan ailelerini arayarak, durumlarının iyi olduğunu bildirdi" dedi.

Uzun bir süredir insanların ölmediğini, bu nedenle herkesin çözüm sürecinin ruhuna uygun hareket etmesi gerektiğini belirten Erkuş, müzakere ve diyalog ile kalıcı barışı arzu ettiklerini söyledi.

Erkuş, "Barış ve huzur ortamını özledik. Bu nedenle sürece özen gösteriyoruz. Asker de bizim çocuğumuz. Sürecin böyle olaylarla sabote edilmesine karşı seferber olduk. Herhangi bir zarar ziyan yaşanmadan askerlerin kurtulmuş olması bizi duygulandırdı" diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın