KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Japon Büyükelçi, Genç'te hibe edilen aracın teslim kurdelesini kesti

Japonya Büyükelçiliği tarafından 'Yerel Projelere Hibe Programı' kapsamında geçtiğimiz yıl Genç Belediyesine hibe edilen arama kurtarma aracı için düzenlenen programda konuşan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata, 'Japonya ile çok güçlü bağları olan Türkiye'de dostluğumuzu daha da derinleştirecek projeleri hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Bu aracın deprem afetinde arama kurtarma çalışmalarına katıldığını duymaktan da büyük memnuniyet duyuyorum' dedi.

Japon Büyükelçi, Genç`te hibe edilen aracın teslim kurdelesini kesti
06 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA 17:31
11
3313
3
AA aa

Genç Belediyesi'nce 2021 yılında 1 adet tam donanımlı arama kurtarma aracı temini için ‘Yerel Projelere Hibe Programı' kapsamında Japonya Büyükelçiliğine başvuruda bulunulmuş ve başvuru kapsamında 90 Bin 516 Dolar hibe ile Genç ilçesinde meydana gelebilecek trafik kazaları, doğal afetler ve benzeri durumlarda kullanılmak üzere tam donanımlı bir kurtarma aracı hibe olarak alınmıştı. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında teslim alınan kurtarma aracı, Genç ve Bingöl genelinde birçok kazalarda kurtarma çalışmalarında yer almış ve Kahramanmaraş depremi ile birlikte uzunca bir süre burada kurtarma çalışmalarına katılmıştı.

Genç Belediyesi'nin daveti üzerine havayolu ile Bingöl'e gelen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata'yı havalimanında Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ve beraberindekiler karşıladı. İlk olarak Genç Belediyesine Geçen heyet, burada kısa bir bilgilendirmenin ardından Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'ne geçti. Kültür Merkezi konferans salonunda hibe edilen aracın katıldığı kurtarmaların izletilmesinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, bir teşekkür konuşması yaptı.

Başkan Dirik Konuşmasında: “Sayın Büyükelçim sizleri ilçemizde ağırlamaktan ötürü son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Japonya ile Türkiye arasındaki karşılıklı sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri yüzyıllar öncesine kadar uzanmaktadır. İki ülke halkının birbirine olan bu muhabbetlerine coğrafi uzaklıklar dahi engel olamamıştır. Türk-Japon dostluğunun kadim bir geçmişi bulunmakta. Bizlere sunduğunuz hibe desteği ile bu bağın artarak güçleneceğine inanıyorum. Genç İlçe Belediye Başkanı olarak şahsım ve ilçe halkım adına sizlere ve Japonya devletine teşekkür ederim”  dedi

Başkan Dirik'in ardından söz alan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata ise “Japonya ile çok güçlü bağları olan Türkiye'de dostluğumuzu daha da derinleştirecek projeleri hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Bu aracın deprem afetinde arama kurtarma çalışmalarına katıldığını duymaktan da büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kültür Merkezi önünde sergilenen Kurtarma Aracı önünde hatıra fotoğrafı çekinildi.

Gerçekleşen Programa, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata, Genç Kaymakam Vekili Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Ahmet SAYILIR

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106198)
08 Aralık 2023 Cuma 15:59
Bu projeyi hazırlayan arkadaşı tebrik ediyorum. Zaten olması gerekende; tüm kurumların projelerle birbiri ile yarışmaları. Belediye başkanının bu projeye katkısının en ufak bir şekilde olduğu zannetmiyorum. Bu kapasiteye sahip değil. Bundan önceki belediye başkanları da bundan sonrakilerde bu projeye bakıp biraz utanırlar umarım. Bölüm müdürleri de biraz vizyon sahibi olsun. Sadece maaş almakla iş bitmiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106155)
06 Aralık 2023 Çarşamba 19:54
Anlamadığım imamın ne işi var belediyede. Kurban mi kesildi. Kesilse de imam kaynıyor belediye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106153)
06 Aralık 2023 Çarşamba 19:15
Genç ilcesine bir adet Belediye otobüsü hibe etmeyi düşünüyorlar mı. Bunun için nasil bir proje lazim
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın