KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Izmir'den bingöl'e glutensiz ekmek

İzmir'den Bingöl’ün de içinde bulunduğu 35 kente 'glutensiz' ekmek gönderiliyor.

Izmir`den bingöl`e glutensiz ekmek
10 ŞUBAT 2012 CUMA 20:12
0
2447
0
AA aa

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çölyak ve fenilketonüri hastaları için üretilen "glutensiz özel tıbbi ekmekler" 35 ilde 105 farklı noktaya ulaştırılıyor.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. Kent Ekmek Fabrikası tarafından üretimi yapılan ve talepler doğrultusunda Türkiye'nin her yerine gönderilen glutensiz ekmekler, büyük ilgi görüyor.

 Yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar sonrasında 2010 yılında glutensiz ekmek üretimine başlayan Büyükşehir Belediyesi, bu özel ekmeği sadece İzmir içine değil, Ege Bölgesi ile Kayseri'den Diyarbakır'a kadar Türkiye'nin pek çok kentine ulaştırıyor. Haftada iki gün (Pazartesi ve Perşembe) üretilen glutensiz ekmekler, aynı gün kargoya verilerek Türkiye genelinde 105 noktaya gönderiliyor. Kent Ekmek Fabrikası tarafından glutensiz ekmek gönderilen kentler şöyle: Antalya, Adana, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Eskişehir, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Malatya, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Uşak ve Yozgat. Bu iller arasında en fazla talep 13 farklı noktayla Antalya'ya ait. Antalya'yı Eskişehir, Denizli, Manisa, Kayseri, Gaziantep, Adana ve Ankara izliyor. 

Grand Plaza Kent Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmekler, İzmir içinde ise 60'a yakın Kent Ekmek satış büfesi ile EDAK Ecza Kooperatifi üyesi eczanelerde "sipariş üzerine" satılıyor.

 13 liralık ekmek 75 kuruşa satılıyor 

"Gluten" alerjisi nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaflı ekmekleri yiyemeyen çölyak hastaları ile ömür boyu diyet yapmak zorunda olan fenilketonüri hastaları için üretilen "glutensiz tıbbi ekmek"ler, 450 gram ağırlığında ve satış fiyatı da 75 kuruş. Yurt dışından getirilen 400 gramlık glutensiz ekmekler ise halen piyasada 13 liradan satılıyor.

 Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. Kent Ekmek Fabrikası'nda glutensiz ekmeklerin üretimine başlanmadan önce, Çölyakla Yaşam Derneği, Fenilketonüri Hastaları Derneği ve Ege Üniversitesi Beslenme Bilim Dalı, öğretim üyeleri, diyetisyenler ile kapsamlı çalışmalar yapılarak deneme üretimleri gerçekleştirildi. Üretilen ekmekler daha sonra Ege Üniversitesi laboratuvarlarında analiz edildi. Üretim, tüm bu titizlikle çalışmalardan sonra başladı.

Çölyak nedir? 

Çölyak hastalığı "Glutein" proteinine karşı vücudun geliştirdiği tepkiden dolayı oluşur. Glutein proteini arpa, buğday, çavdar ve yulaf gibi tahıllarda bulunur. Çölyak hastalığı da bu tahılların alınmasıyla gelişir. İnce bağırsaklarda ortaya çıkan bu hastalık nedeniyle bağırsak duvarları düzleşir ve besin emilimini tam anlamıyla yapamaz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın