KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Italya'dan destek

İtalya'nın AB Komisyonu tarafından askıya alınması önerilen başlık sayısının düşürülmesi için her türlü çabayı göstereceği ve Türkiye için bir gözden geçirme şartının konulmasınıysa uygun görmediği bildirildi.

Italya`dan destek
06 ARALIK 2006 ÇARŞAMBA 22:27
0
1183
0
AA aa
İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinin yazılı açıklamasında, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Famiano Crucianelli'nin dün ve bugün İstanbul ve Ankara'da çeşitli temaslar yaptığı belirtildi.

Crucianelli'nin bugün Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından kabul edilerek,Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile görüştüğünün ifade edildiği açıklamada, konuk bakan yardımcısının İtalya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği tam desteği teyit ettiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu bağlamda İtalya, 11 aralıkta gerçekleşecek Genel İşler Konseyi toplantısında askıya alınması önerilen başlık sayısının düşürülmesi ve şartların imkan verdiği en kısa sürede müzakere sürecinin yanlış anlamalara mahal vermeyecek şekilde tekrardan ivme kazanması için gereken tüm çabayı sarf edecektir. Komisyonun önerisine paralel olarak İtalya, herhangi bir 'gözden geçirme şartının' bulunmasını uygun görmemektedir."

Türkiye-AB ilişkilerinde tarihi bir döneme girildiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye'nin İtalya için ayrı bir öneme sahip olduğu bildirildi. Açıklamada, "Söz konusu olan sadece AB'nin yeni bir üye kazanması değildir. Söz konusu olan Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği gibi vazgeçilmez tarihi bir hedeftir" denildi.

Crucianelli ile yapılan görüşmeler sonunda iki ülke arasında kültürel alanda önemli bir ikili anlaşma olan 2006-2009 yıllarına ait kültürel değişim programının imzalandığı kaydedildi.

interhaber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın