KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Istiklal marşı'nın kabulü

İstiklal Marşı'nın, TBMM'de kabulünün 89. yıl dönümünü münasebetiyle dün saat 10.00'da Kültür Merkezi'nde

Istiklal marşı`nın kabulü
12 MART 2010 CUMA 23:15
0
1740
0
AA aa
Türk Milletinin sinesinden çıkan ve Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen, kendi ifadesiyle ‘benim milletime en kıymetli hediyem' diye nitelendirdiği İstiklal Marşı'nın, TBMM'de kabulünün 89. yıl dönümünü münasebetiyle program düzenlendi. Programda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı. Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, 49. Tugay Komutanı İsmail Hakkı Önder, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Cumhuriyet Başsavcısı H.Hakan Yağız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, çok sayıda kurum amiri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve akabinde İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İstiklal Marşı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli marşı olduğunu hatırlattı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, “1913′te İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne girdi. I. Dünya Savaşı sırasında bu cemiyete bağlı bir örgüt olan Teşkilat-ı Mahsusa aracılığıyla Almanya'daki Müslüman tutsakların durumunu incelemek üzere Berlin'e gönderildi. Daha sonra Arabistan ve Lübnan'a gitti. Batı uygarlığının koşullarına ve Doğu-Batı çelişkisine tanık oldu. İstanbul'a dönüşünde Dâr-ül-Hikmet-i İslâmiye adlı kuruluşun başkâtipliğine atandı. İzmir'in işgalinden sonra Anadolu'da başlayan kurtuluş hareketine destek verdi. Balıkesir'de yaptığı konuşma, İstanbul hükümetini endişelendirdi, görevinden alındı. Ama o mücadelesini sürdürdü. Camilerde yaptığı konuşmaların metinleri çoğaltılarak bütün yurda dağıtıldı. Ankara hükümetinin kurulması üzerine Burdur mebusu olarak Büyük Millet Meclisi'ne girdi. O sırada Milli Marş için açılan yarışmaya katılan 724 eserin hiçbiri beğenilmemişti. Maarif vekilinin isteği üzerine 1921′de “İstiklal Marşı”nı yazdı. Metin, 12 Mart 1921′de Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Mehmet Akif, ödül olarak kendisine verilen 500 lirayı Türk Ordusu'na armağan etti. Milli mücadelenin katkıları ve başta istiklal marşımızın olmak üzere eserleriyle milletimizin gönlünde taht kuran milli şairimi Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'nun konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce il genelinde ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve komposizyon yarışmalarında, dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Ayrıca programda günün anlam ve önemine binaen öğrenciler ve öğretmenler şiir okudu. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları müzik dinletisinin ardından Kültür Müdürlüğü'nce hazırlanan kitap sergisinin gezilmesi ile program son buldu.  
Bingölonline Haber Servisi  
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın