KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

İstifa etti, siyasete ışık yaktı

Yapılan görüşmede, istifasının siyasete girme sebebine dayandığını belirtirken, hangi partide siyaset yapacağını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

İstifa etti, siyasete ışık yaktı
13 OCAK 2023 CUMA 15:40
29
5681
15
AA aa

Türkiye 2023 genel seçimlerine hazırlanırken, siyasi partilerdeki hareketlilik de her geçen gün artıyor. İş dünyasından birçok isim siyasete girmeye yönelirken, kamudaki birçok isim de istifa sürecinin başlamasını bekliyor. Kamuoyunda ise hangi partiden kimlerin aday olacağına dair birçok değerlendirme de paylaşılıyor.

Siyaset kazanının iyiden iyiye kaynamaya başladığı bugünlerde sürpriz bir istifa haberi geldi.  Kanada'daki iş hayatında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren ve geçtiğimiz haftalarda Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüşüp Kanadalı şirketlerin Türkiye'de yatırım yapması yönündeki talepleri iletip Trudeau'u Türkiye'ye davet etmesiyle gündeme gelen Bingöllü İş İnsanı Fesih Zeki Mert, Van Horne Construction Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyuran Mert, yapılan görüşmede “siyaset nedeniyle mi istifa ettiniz?' sorusuna “Evet” yanıtını verdi.

Türkiye'de siyasete girmek isteyen kamu çalışanlarının istifa etme zorunluluğunun Kanada'da şirketler için de geçerli olduğunu belirten Mert, iş hayatındaki başarılarını siyasetle taçlandırmak, genelde Türkiye, özelde de Bingöl'e hizmet etme arzusunda olduğunu, istifasının bu karar neticesinde gerçekleştiğini belitti.

Fesih Zeki Mert, ‘Hangi partide siyaset yapacaksınız?' sorusunu ise “Siyaseten bir adresimiz var elbette. Onu da birkaç güne açıklamış, detayları değerli kamuoyu ile paylaşmış olacağız” sözleriyle yanıtladı.

Türkiye'de İstanbul, Bingöl ve Ankara'da çeşitli yatırımları bulunan Mert, siyaset yapacağı partide üst düzey görevlerle özellikle Avrupa-Türkiye arasında önemli bir köprü oluşturmak istediğini de sözlerine ekledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97470)
16 Ocak 2023 Pazartesi 13:41
Cidden komik. Memleketin düştüğü hallere bak. Birtane eğitimli ve vekil olma hevesiyle yanıp tutuşmayan dik bir aday çıkmıyor içimizden. Bu bizim ayıbımızdır bu komik adayların değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97469)
16 Ocak 2023 Pazartesi 13:27
bu adam yüzünden memlekette ev fiyatları tavan yaptı 1.270 bin tl den satılığa çıkardığı evlere bütün inşaata birim fiyatları aynı ve düşmüşken bu adam evlerin fiyatlarının 2 milyon küsüre çıkardı buna bakanlar benim evimin neyi eksik deyip onlarda fiyatlarını yükselttiler welhasıl bu ve bunun gibilerin yatacak yeri yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97466)
16 Ocak 2023 Pazartesi 11:10
Git dışarda çalış biraz para kazan paranla memlekete bi hava at ondan vekil adayı... Maalesef paran varsa varsın yoksa bi hiçsin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97465)
16 Ocak 2023 Pazartesi 09:51
BİNGÖLE HİÇ BİR KATMA DEĞERİ OLMAMIŞ YAPTIĞI BİR SİTEDEN BUGÜNLERİN YATIRIMI VE REKLAMINI YAPMAK İÇİN BİR VATANDAŞA EV VERMİŞ O GÜNE KADAR İSMİNİ DAHİ DUYMADIĞIMIZ BİRİNE NE İÇİN NEDEN VE NE ADINA OY VERECEĞİZ.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97461)
16 Ocak 2023 Pazartesi 08:20
Hayırlı olsun başarıların devamını isteriz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97452)
14 Ocak 2023 Cumartesi 20:43
Feyzi veya az bölgesinde bir aday olursa oyumu verme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97448)
14 Ocak 2023 Cumartesi 18:59
Hayırlı olsun insallah cok sevindik
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97442)
13 Ocak 2023 Cuma 23:17
Hep aynı hareketler kişiler değişse de yapılanlar değişmiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97438)
13 Ocak 2023 Cuma 22:28
Belesten ev vermeler bosuna degilmiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97432)
13 Ocak 2023 Cuma 19:36
Bizi temsil edecek, hakkımızı koruyacak aday; şahısların değil, milletin vekili olsun ki oyumuzu verelim
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın