KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Istanbul'da faktoring şirketlerine baskın

Yüksek faizle borç para verdikleri ve fahiş fiyattan çek kırdıkları iddiasıyla çeşitli factoring şirketlerine yönelik yapılan soruşturmada gözaltı sayısı 41'e yükseldi.

Istanbul`da faktoring şirketlerine baskın
18 EKİM 2007 PERŞEMBE 19:33
0
1258
0
AA aa
Devletin yaklaşık 1 milyon dolar zarara uğratıldığı ileri sürüldü.
Alınan bilgiye göre, aralarında tanınmış factoring şirket sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduğu kişilerin sorgusu sürerken, olayla ilgili 1 kişi daha gözaltına alındı.

Soruşturmada adı geçen 2 kişinin ise halen arandığı bildirildi. "Kayıt dışı tefecilik" olarak bilinen ve ikrazatçı olarak adlandırılan (ruhsatlı ödünç para veren) bu kişilerin yasadışı yollardan yüksek faizle borç para vermek ve fahiş fiyattan çek kırdırmak suretiyle devleti zarara uğrattıkları ileri sürülüyor.

Vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi amacıyla başlatılan operasyonel çalışmanın ilk olması da dikkat çekiyor. Suça ilişkin 2005 yılında yürürlüğe giren ve yeni Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) belirtilen mevzuatın ardından ilk kez bu çapta büyük bir operasyon düzenlendiği kaydedildi.

Tefecilik iddialarına ilişkin 4 factoring şirket sahibinin yanı sıra şirketlerin yöneticileri ve çalışanları da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor. Suçun işleyişinde aktif rol aldıkları iddia edilen "müşteri bulan", "çek kırdıran" ve "parayı tahsil eden" kişilerin kendi aralarında kurdukları iletişim ağıyla tefeci piyasaya hükmettikleri ileri sürüldü.

Müşterilerin talep ettiği paraların miktarına göre yüzde 8, 10 ve 12 oranlarındaki faizlerle para satışının gerçekleştirildiği ve aynı şekilde çeklerin kırdırıldığı iddia ediliyor. Kayıt dışı ekonomi yaptığı savunulan tefecilerin şuana kadar devleti yaklaşık 1 milyon dolar zarara uğrattıkları ileri sürülüyor.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yaptıkları iddia edilen factoring şirketlerine yönelik büyük çapta operasyon düzenlemiş operasyonda 40 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin işyerlerinde yapılan aramalarda ise yüklü miktarda çek ve senet ile para hareketlerinin kayıtlarının tutulduğu 17 bilgisayara el konmuştu.

Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın