KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Israil ölüm timinden korkunç itiraf

Sessizlik bozuldu...

Israil ölüm timinden korkunç itiraf
01 MART 2009 PAZAR 14:33
0
1562
0
AA aa
İsrail'in Filistinlilere karşı korduğu öne sürülen ölüm timlerinden birinin mensubu iki Filistinli militanı ve öldürülüşe tanık olan iki kişiyi nasıl öldürdüğünü anlattı.

İsrail'in Filistinlilere karşı kurduğu öne sürülen ölüm timlerinden birinin mensubu, İngiliz gazetesi The Independent on Sunday'e pusuya düşürdüğü iki Filistinli militan ve onların öldürülüşüne tanık olan iki kişiyi nasıl öldürdüğünü anlattı.

Independent gazetesi, 8 yıl önce, İntifada'nın başlarında yaşanan olayın, itirafın sahibi keskin nişancı İsrail askerinin psikolojik sorunlar yaşamasına yol açtığını ve askerin bu infazla ilgili olarak hala anne ve babasına bir şey anlatmadığını yazdı.

Filistinlilerin İntifada başlatmasının ardından suikastların İsrail ordusunun en sık başvurduğu silahlardan biri haline geldiğini belirten asker, özellikle gözaltı ve tutuklamaların giderek güçleştiği Gazze ve sonra da Batı Şeria'da bu yönteme sıkça başvurulduğunu belirtti.

SESSİZLİĞİN BOZULMASI

The Independent gazetesine İsrail askerlerinin itiraflarını veren “Breaking the Silence” (Sessizliğin Bozulması) adlı sivil toplum kuruluşu aracılığıyla konuşan İsrail askerinin bu itirafı, İsrail ordusunun hedef belirleyerek infazda bulunduğuna dair iddiaların ilk kez birinci ağızdan itirafı olarak kabul ediliyor.

Gazete, itirafın sahibi olan askerin kimliğinin, İsrail dışında tutuklanması ihtimalini ortaya çıkaracağı için gizli tutulduğunu bildirdi. Halen 30 yaşlarında olan eski askerin askerlikten ayrılıp Tel Aviv civarında sivil bir hayat yaşadığını kaydeden gazete, askerin öldürdüğü iki militanın isimlerinin Cemal Abdürrezzak ve Avni Duheyr olduklarını belirtti.

Eski asker, bir tutuklama operasyonu diye başlayan operasyonda, üstlerinin emriyle 4 kişiyi öldürdüklerini ve ardından komutanlarının kendilerine dönemin Başbakan ve Genelkurmay Başkanının kutlama mesajlarını ilettiklerini söyledi.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın