KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Işletme mezunu sağlık çalışanlarına müjde

Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim HANT, binlerce sağlık çalışanına seslendi: “Sorunları bir bir çözüyoruz, bununla birlikte bir çok yeni haklar da kazanıyoruz.”..

Işletme mezunu sağlık çalışanlarına müjde
06 EKİM 2009 SALI 08:43
0
2365
0
AA aa
Yetkili sendika olduktan sonra birikmiş sorunları bir bir çözdüklerini, bununla birlikte sağlık çalışanlarına bir çok yeni haklar kazandırdıklarını, bunlardan ilkinin Sağlık-Sen'in yoğun çabaları sonucu YÖK tarafından 4 yıllık İşletme bölümünün üst öğrenim sayıldığını belirten Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, Mersin Erdemli 'de sağlık memuru olarak görev yapan Sağlık-Sen üyesi Kamil Sabah'ın  yazılı başvurusunu değerlendiren YÖK'ün, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü de üst öğrenim saydığını belirtti.

Bu gelişme üzerine yine Mersin'de İşletme bölümü (lisans) mezunu bir hemşirenin de YÖK'ün vermiş olduğu bu karara istinaden Sağlık Bakanlığı'ndan kendisinin de mezuniyetinin üst öğrenim sayılması talebinde bulunduğunu aktaran Hant, Sağlık Bakanlığı'nın da YÖK'ün vermiş olduğu kararı hemşire için de geçerli saydığını vurguladı.

Hant: “Şu ana kadar 2 arkadaşımızın bitirmiş oldukları işletme bölümünün, üst öğrenim sayıldığına dair resmi yazı gelmiştir. Yazısı gelen arkadaşlarımız için, mutemetlikçe gerekli düzenlemeler yapılmış, farklar maaşlarına yansıtılmıştır. Bu güzel gelişmelerin Kamu Yönetimi mezunları için de geçerli olmasını istediğimizden Mersin Sağlık Müdürlüğü işyeri temsilcimiz Halis Çorakçı, mezun olduğu Kamu Yönetimi bölümünün de üst öğrenim sayılması talebini Sağlık Bakanlığına bir dilekçe ile sunmuştur. Sağlık Bakanlığı'nca İşletme Bölümünün bir üst öğrenim sayılmasının kabul edilmesi nedeni ile Bingöl İlimizde çalışan ve dört yıllık İktisat, İşletme veya Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan arkadaşlarımızın bu haklarda yararlanabilmesi için YÖK'ün vermiş olduğu karar örneği ile Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün vermiş olduğu karar örnekleri de eklenerek Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile Sağlık Bakanlığı'na başvurmaları gerekmektedir.” dedi.

İkinci zaferin de Sağlık- Sen'in açtığı dava sonucunda Kayseri Birinci İdare Mahkemesi'nin  görevlendirmeyle idari makamlara atananların, döner sermaye hakkından yararlandırılırken fiilen yürüttüğü göreve ilişkin kadro unvan katsayısından hesaplanması gerektiğine karar verdiği başka bir zafer olduğunu dile getiren Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü'ne valilik oluruyla şube müdürü olarak görevlendirilen üyemiz adına açılan davada Kayseri Birinci İdare Mahkemesi, 5442 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu çerçevesinde valilik oluru ile şube müdürlüğü görevine getirilen sağlık memurunun, döner sermaye ek ödemesinin fiilen yürüttüğü şube müdürlüğü kadro-unvan katsayısından yapılması gerektiğine hükmetti. Mahkeme kararında, şube müdürü olarak görevlendirilen kişinin döner sermayeye bu görev üzerinden katkı sağladığına dikkat çekerek, bu nedenle döner sermaye ek ödemesinden fiilen yürüttüğü görev üzerinden faydalanması gerektiği görüşüne yer verilmiştir. Davanın kesinleşmesi için Danıştay'ın kararı beklenmektedir. Bu mağduriyetin en önemli aşaması başarı ile sonuçlanmıştır. Danıştay'ın çalışanlar lehine karar vereceği en büyük ümidimizdir.”

01 Eylül 2007 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte son iki yıldır görevlendirme ile idari makamlara atananların asli kadro-unvan katsayısına göre döner sermaye ek ödemesi almak zorunda kaldığını belirten Hant, söz konusu dava kararının kesinleşmesi halinde önemli bir mağduriyetin giderileceği ifade ederek, Sağlık-Sen olarak çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Bingol Kent Haber  bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın