KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Işgalcilere ceza yağdı!

Bingöl'ün en ciddi sorunu haline gelen ancak bir türlü çözülemeyen kaldırım işgali, havaların ısınmaya başladığı bugünlerde yeniden ortaya çıkmaya başladı.

Işgalcilere ceza yağdı!
21 MART 2008 CUMA 23:20
0
1311
0
AA aa
Kahvehane kürsülerinin, dondurma ve dolaplarının, sebze kasalarının konulduğu ve böylece yayaların haklarının gasp edildiği Bingöl'de yeniden hortlayan bu soruna müdahale etmek için çalışmalarını yoğunlaştıran Bingöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, bu kez 21 işletmeciye para cezası kesti.
Dün sabah saatlerinden itibaren başlatılan uygulama kapsamında çarşı merkezi ve yayaların sıkça kullandığı cadde ve sokaklar kontrolden geçirildi.
Denetimlerde, 21 kahvehane işletmecisinin her birine 5326 sayılı kanunun 38. Maddesinin 2. fıkrası gereğince 63 YTL para cezası kesildi.
Esnafa ceza kesmek taraftarı olmadıklarını ancak bazı esnafların da ısrarla kuralları ihlal ettiğini belirten Zabıta Komiseri Bahri Kılıç: “01 Ocak 2008 tarihinde kaldırım işgali yapan yada daha önce bu kurul ihlali yaptığı tespit edilen esnaflara yazılı tebligatta bulunduk. Ancak yapılan denetimlerde bazı esnaflarımızın tebligatı dikkate almadığı ve kaldırım işgalini sürdürdüklerini gördük. Bunun üzerine gerekli cezai müeyyideyi uyguladık. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü, hiç kimsenin bir diğer kişinin hakkını gasp edemez. Esnaflarımız da bu davranışlarıyla yaylarımızın hakkını gasp etmiştir” dedi.
Esnafların, kaldırım işgali konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini isteyen Kılıç: “Yayalarımız işyerleri geçiş güzergahı olarak kullanmıyorsa, esnaflarımız da kaldırımları tezgah olarak kullanamazlar. Gerekli duyarlılığın gösterilmesini bekliyoruz” diye konuştu.




 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın