KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Işgalci zihniyet!

Bingöl merkezdeki engelli araç park alanlarını işgal eden bilinç sürücüler, hem hak ihlalinde bulunuyor, hem de kuralları hiçe sayıyor. Park sorununun bir parçası olarak öne çıkan sorunun çözümü için sessizliğin devam etmesi ise dikkatlerden kaçmıyor!

Işgalci zihniyet!
09 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 22:00
0
2434
0
AA aa

 Araç sayısının 14 bin 793'e yükseldiği Bingöl'de park alanı bulamayan sürücüler, engelliler için ayrılan araç park yerlerini işgal ediyor. Bilinçsiz bir şekilde yapılan işgaller araç sahibi engelli bireylere zor anlar yaşatırken, ilgili kurumların ortaya koyduğu sorumsuzca tavır da dikkatlerden kaçmıyor! Özellikle Genç Caddesi üzerinde yapılan işgaller, kentin trafik çilesini gözler önüne sererken, yapılan işgaller engelli bireylerin tepkisine neden oluyor.

VATANDAŞ DA ENGEL TEŞKİL EDİYOR

Öte yandan Bingöl Belediyesi tarafından üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırım üzerlerinde engelliler için yapılan sarı renkteki iz yolu da vatandaş ve esnaflar tarafından işgal ediliyor. Engelsiz bireylerin kaldırım üzerinde sarı bantları kullanması, engelli bireylere zor anlar yaşatırken, esnaflar tarafından yapılan kaldırım işgalleri de kaldırımı yürünmez hale getiriyor.

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada konuya dikkat çeken 6. Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, şunları söylemişti; “

“Bu engellere neden olan fiziki şartların oluşmasında bize en fazla engel olan vatandaşlar ve esnaf arkadaşlarımızdır. Esnaf arkadaşlarımız işyerlerinin önüne koyduğu malzemelerle bizim engelimize bir set eklemektedir. Biz buradan tüm esnaf arkadaşlarımıza ve tüm ilgili kurumlara bu konunun çözülmesi noktasında istirhamda bulunuyoruz… Vatandaşlarda bu konuda bizlere engel teşkil ediyor. Engellilerin hakları olan sarı bantlar işgal ediliyor. Kaldırım önlerinde, uygunsuz araç parkları yaparak bizlere engel olmasın. Vatandaşlar da üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeli çünkü bu engel bir gün herkesi bulabilir…”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın