KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Iş, barış ve sosyal adalet istiyoruz

Akdemir: “İstihdamın artırılmasın, iş ve iş güvencesi istiyoruz. Kriz bahane edilsin istemiyoruz. İşsiz kalma korkusuyla yaşamak istemiyoruz.”

Iş, barış ve sosyal adalet istiyoruz
02 MAYIS 2009 CUMARTESİ 12:02
0
1240
0
AA aa
HAK-İş ve Hizmet-İş Sendikası Bingöl Baş Temsilcisi Abdulmecit Akdemir, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' münasebetiyle yaptığı açıklamasında, “Daha Çok Demokrasi, İş, Barış ve Sosyal Adalet” taleplerini dile getirdi ve hükümetten beklentileri sıraladı.
“Bu yıl 1 Mayıs'ı önemli bir kazanımla kutluyoruz. Yıllardır ısrarla dile getirdiğimiz 1 Mayıs'ın resmi tatil olması talebimizin gerçekleştirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz” diyen Akdemir: “Bizler bu ülkenin emekçileri olarak; 1 Mayıs 'ta tüm dünya emekçileriyle birlikte, yine barış için, özgürlükler için, haklar için, daha güçlü sendikacılık için, daha çok demokrasi için, sosyal adalet için, iş ve aş için, daha güzel bir dünyada, sömürüsüz, baskısız, insana yaraşır bir yaşam için mücadelemizi artırarak sürdüreceğiz. Hak-İş olarak her zaman yaptığımız, ‘Daha Çok Demokrasi, İş, Barış ve Sosyal Adalet' talebimizi tekrar haykırıyoruz. Bizler emekçiler olarak; Dünyada sömürünün devam ettiğini, işsizliğin ve yoksulluğun arttığını, örgütlenmenin engellendiğini, gelir adaletsizliğinin her geçen gün büyüdüğünü,
küreselleşmenin cilalı ve sihirli bir şekilde sunulduğunu biliyoruz. Ancak; küreselleşme ile refah, demokrasi, haklar ve özgürlüklerin gelmediğini, yerine işsizliğin büyüdüğünü, sömürünün, savaşların, kanlı çatışmaların, soykırım ve işgallerin açlık ve yoksulluğun arttığını görüyoruz. Küreselleşme şimdi de maalesef küresel kriz doğurmuştur. Üretim düşüyor, üretim bitiyor, işsizlik yakıyor. Ekmeğimiz yok oluyor. 1 Mayıs, Ekmek, Barış ve Özgürlük mücadelesidir. Biz de her yıl 1 Mayıs'ta olduğu gibi bu yıl da ekmek talebimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz. Biz, hükümetlerin sorunlara çözüm getirmesini istiyoruz.
Biz, küreselleşme sürecinde ekonomik ve sosyal denge istiyoruz. Hükümetlerin, sosyal hayatın salt rakam ve grafiklerden ibaret olmadığını görmelerini bekliyoruz. İstihdamın artırılmasını istiyoruz. İş istiyoruz, iş güvencesi istiyoruz. Kriz bahane edilsin istemiyoruz.  İşsiz kalma korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Sosyal devletin zayıflatılmasını değil, yaygınlaştırılmasını ve güçlendirilmesini istiyoruz. ‘Taşeronlaşmaya Hayır!' diyor, bunun bir fakirleşme politikası olarak uygulanmamasını istiyoruz. Biz, demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleştiği, demokratik, laik sosyal ve hukuk devleti istiyoruz. Biz ülkemizde ve bütün dünyada; sosyal adalet istiyoruz, refah istiyoruz, insan onuruna yaraşır iş istiyoruz, örgütlenme istiyoruz, hak ve özgürlükler ile yaşanabilir bir dünya istiyoruz. Uluslararası yoksullaştırma ve kuralsızlaştırma dayatmalarına karşı emekçiler olarak hep birlikte direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
1 Mayıs 'ta yine ekmek, barış özgürlük ve demokrasi için: Sosyal adalete sahip, özgür, bağımsız, tam demokratik bir ülke ve emekçilerin ve dünya halklarının kardeşliği ve barışı için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Akdemir, şöyle devam etti. “Biz,  çetelerin ortadan kaldırılması ve hesap vermesi için kararlılık ve cesaret gösterilmesini istiyoruz. Biz; siyasi, ekonomik ve sosyal standartlarımızın gelişmiş ülkelere eşitlenmesini ve AB sürecinde standartlarımızın yükseltilmesini ve AB'ye tam üyelik yolunda kısa sürede netice alınmasını istiyoruz. Biz, kendi değerlerimizle evrensel değerleri bütünleştirecek sivil ve çağdaş yeni bir anayasa istiyoruz. Biz; demokratik, katılımcı, çoğulcu, yasakçı olmayan bir sendikalar kanunu istiyoruz. Ama hemen şimdi istiyoruz.  Barış için yükselen seslere kulaklarını tıkayanlar, bölgemizi, dünyayı kana bulayanları protesto ediyoruz. Ekonomik kriz istemiyoruz, kıyım istemiyoruz, adaletli barışçı yeni bir dünya düzeni istiyoruz.  Daha barışçıl ve demokratik bir dünya ve daha demokratik bir Türkiye için haykırıyoruz.”

BİNGÖL KENT HABER / BİNGÖL MEDYA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın