KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Iraklı şii ve sünniler anlaştı

Iraklı Şii ve Sünni alimler Mekke'de biraraya gelerek Irak'taki kanlı olayların bitmesi için barış anlaşması imzaladılar

Iraklı şii ve sünniler anlaştı
21 EKİM 2006 CUMARTESİ 18:45
0
1262
0
AA aa

Ülkenin Şii ve Sünni cemiyetlerini temsil eden yaklaşık 50 Iraklı alim dün Mekke'de Kraliyet Sarayı'nda bir araya geldiler ve ortak bir fetva yayınladı. Fetvada Müslümanlara yönelik yapılan saldırıların günah olduğu bildirildi.

Toplantı İslam Konferansı Örgütü'nün gözetimi altında yapıldı. Toplantı, Irak'ta meydana gelen ve her gün çok sayıda müslümanın ölmesiyle sonuçlanan saldırıların sona erdirilmesi amacıyla yapıldı.

Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu İKÖ'nün teşebbüsünün “Allah indinde ve Müslümanlar ve tarih önünde sorumluluk bilinciyle Irak'taki şiddet olaylarını sona erdirmek” amacıyla yapıldığını söyledi. Iraklı Şii ve Sünni liderlerin, İKÖ tarafından hazırlanan Mekke Anlaşması'nı uygulayacaklarını ve Irak'taki şiddetin bitmesini destekleyecekleri bildirildi. Anlaşmaya imza atan alimlerin isimleri basına açıklanmadı.

Dün, İKÖ'nün Siyasi İşler Başkanı Mehdi Fathallah şu açıklamayı yaptı: “Anlaşma, Irak'taki Müslümanlar arasında meydana gelen kanlı olayları bitirmek ve mezhep çatışmasının ve terör olaylarının önüne geçip masum can kaybını olmamasını sağlamak amacıyla yapılmıştır. Mezhep çatışması sadece Irak için sorun teşkil etmiyor. Bütün İslam dünyasını da tehdit ediyor. Bu yüzden Ümmet nezdinde bu durumun ortadan kaldırılması zorunlu bir hale gelmiştir”.

Siyasi uzmanlar, Irak'taki kanlı olayların mezheplerin birbiriyle anlaşmazlığından çok ABD ve müttefiklerinin askeri mevcudiyetinin olmasından kaynaklandığını belirtiyorlar.
haber7


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
04:12
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl`de sağanak yeniden başlıyor
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl'de sağanak yeniden başlıyor
Bir haftadır güneşli havanın etkili olduğu Bingöl'de yağışlı hava yeniden kendini gösterecek. Salı günü başlaması beklenen yağışların hafta boyunca sürmesi, sıcaklıkların ise cuma günü 14 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
26.10.2026
04:10
Vali Çelik`in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Vali Çelik'in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Dağcılık sporuna özel ilgiyle bilinen Vali Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 2 bin 878 rakımlı Sülbüs Dağı'na düzenlenen tırmanışa katıldı. Çelik, ardından Pergasur Şelalesi için yapılabilecek turizm çalışmalarını değerlendirdi.
26.10.2026
04:08
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Solhan'da okul pansiyonunun yemekhanesindeki yük asansörünün düşmesiyle ağır yaralanan ve 9 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulkerim Demir'in ailesi, adli soruşturmaya ek suç duyurusunda bulundu. Aile vekili Av. Erhan Ala, araştırılması istenen iddiaları paylaştı.
26.10.2026
04:08
Solhan`da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Solhan'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde inşaat iskelesinden düşen 45 yaşındaki işçi K.T., ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
26.10.2026
04:07
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği`nde yeniden Korkutata dönemi
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'nde yeniden Korkutata dönemi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Mücahid Korkutata başkanlığa seçildi. Yeni dönemde kentte engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
26.10.2026
04:05
Genç`te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç'te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç ilçesinde düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2. Olağanüstü Kongresi'nde, tek listeyle gidilen seçimde Şefika Doğan ve Ali Yaşar eşbaşkanlığa seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede yeni inşa süreci ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın