KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

İnovasyon Bilim Şenliği Düzenlendi

Bingöl'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde üniversite kampüs alanında İnovasyon Bilim Şenliği düzenlendi.

İnovasyon Bilim Şenliği Düzenlendi
26 MAYIS 2022 PERŞEMBE 17:46
4
1444
0
AA aa

Bingöl Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, belediye ve diğer kurumların destekleriyle, üniversite kampüs alanında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde Bingöl İnovasyon Bilim Şenliği düzenlendi. Merkezde eğitim veren okullardaki öğretmen ve öğrenciler, hazırladıkları projeleri 40 adet stantta sergileyip, ziyaretçilere tanıttı.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde şenliğin açılış konuşmasını Vali Kadir Ekinci yaptı. Gençlerin güzel projeler yapmasının yarınlar için önemli olduğunu vurgulayan Vali Ekinci, "Gençlerimizin böylesine güzel projelerde buluşmaları, bizleri yarınlar için ciddi anlamda ümitlendiriyor. Öncelikle onlara, onları çalıştıran değerli öğretmenlerimize, onların ufkunu zenginleştiren değerli yöneticilerimize, teşekkür ediyorum. Bilim, dünya tarihi boyunca belirleyici güç olmuştur. Dolayısıyla ülke olarak kendi göbeğimizi kendimiz keseceksek öyle yada böyle bilimin her aşamasında önde olmak zorundayız. Aslında bizler yaşamış olduğumuz kültür ve medeniyet coğrafyasının bize yüklemiş olduğu ağır mirasın sahipçileriyiz. Dolayısıyla İbn-i Sina'dan İbn-i Rüşt'e, Farabi'den Biruni'ye kadar büyük bilim insanlarımızın mirasını biran önce devralmalı ve o mirası hızlı bir şekilde geliştirmeliyiz" dedi.

Şenlikte stantları gezen ve çalışmalardan bilgi alan öğrencilerden Azra Kayaalp, “Bilim şenliğine geldim, etkinlikler çok güzeldi ve çok ilgi çekiciydi. En ilgimi çeken sanat bölümüydü. Arkadaşlarımızın birçoğu başarılı. Hepsini çok tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Legolarla robotik çalışma yapana Furkan Çelik de "Güzel bir şenlik var. Biz de öğrencilerle beraber Legolarla verimli çalışmalar yapıyoruz. Bizlerin gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar yapıyoruz. 2 gün sürecek şenlikte, verimli çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

Şenliğe Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Üniversite Rektörü İbrahim Çapak, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, İl Emniyet Müdürü Ali Canpolat, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversite kampüsünde başlayan şenliğin yarın da devam edeceği öğrenildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın