'İnatla vatanına sahip çıkan bir millet daha yoktur'
Bingöl Valisi Kadir Ekinci: 'İnatla ve hakikaten büyük bir basiret ve derinlikle ülkesine sahip çıkan, vatanına, milletine sahip çıkan bir millet daha yoktur. Bu toprakların bir karışını bile ilelebet hiç kimseye vermeyeceğimizi, hiç kimsenin bu topraklara göz diktirmeyeceğimizin de sözünü burada tekrarlamış olalım.'
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), Genç Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği destekleriyle Genç ilçesi Kültür Merkezi'nde “Şühedaya Vefa” konulu program düzenlendi. Programa Vali Kadir Ekinci, 49'uncu Tugay Komutanlığı komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Vali Kadir Ekinci, “Dünya üzerinde başka bir millet var mıdır, bu kadar şehit veren, bu kadar gazisi olan aynı zamanda hiç çekinmeden de bu kadar acıya rağmen içinden gelerek vatan sağolsun diyen bir millet diye düşündüm. Aslında bu tarz vahim hadiseleri yaşamayı ama aynı zaman şehadeti göze almayı, bu toprakları vatan edinirken bunun kararını vermiştik. Dünya üzerinde de emin olun başka bir millet yoktur. Bu kadar yiğidini, gözünün bebeği yavrusunu toprağa verip de vatan sağolsun diyen ve hala vatanının bir karış toprağını vermeme uğruna ısrarla, inatla ve hakikaten büyük bir basiret ve derinlikle ülkesine sahip çıkan, vatanına, milletine sahip çıkan bir millet daha yoktur. Bu toprakların bir karışını bile ilelebet hiç kimseye vermeyeceğimizi, hiç kimsenin bu topraklara göz diktirmeyeceğimizin de sözünü burada tekrarlamış olalım. Her birimizin canını da mal olsa, evlatlarımızın canına da mal olsa, anamızın, babamızın canına da mal olsa Allah'ın izniyle bir karış toprağımızı bile vermeyeceğiz” dedi.
Genç ilçesinde çok şehit verdiklerini anımsatan Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, “Şehitlerimizin hatıraları sadece fotoğraf karelerinden ibaret değil. Genç ilçesi aslında yıllarca terörle anılan bir ilçe oldu. Genç ilçesinde can verdik, cananlar verdik, yar verdik, yardan geçtik ama bir şeye asla izin vermedik. Bu ilçemizde ezanımızın susmasına, bayrağımızın inmesine, onur ve şerefimizin ayaklar altında çiğnenmesine asla izin vermedik. Bundan geçmişten bu yana emeği geçen dava arkadaşlarımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.
Şehit ailelerinin unutulmayacağını anımsatan Sözen, “Hepimizin bildiği üzere operasyondayken abisinin şehit haberini alan güvenlik korucumuz, kendisine haber verildiğinde ben asla operasyonu yarım bırakıp, abimin cenazesine gitmem. Bu operasyon sonuçlandırılıncaya kadar ve teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar buradayım diyen kahraman korucularımız var. Hepsinin ayrı ayrı kahramanlıkları var. Biz federasyon olarak şehit ailelerimizi unutmadığımızı, unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın