KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

İmar Affı geliyor!

Deprem ülkesi Türkiye 9. kez İmar Affı çıkarıyor. Hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar affa girecek. Yasalara uyan vatandaş da yine kaybedecek.

İmar Affı geliyor!
17 EKİM 2022 PAZARTESİ 12:50
11
3219
4
AA aa

1999'da yaşanan Büyük Marmara depreminin ardından tüm partilere mensup milletvekillerince kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporunda, “Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir” denildi. Buna rağmen TBMM yıllardır tam aksini yapıyor. 

Daha önce 8 kez imar affı çıkarılmıştı

AK Parti iktidarı döneminde 8 kez imar affı çıkarıldı. Meclis şimdi de Cumhur İttifakı'nın en küçük ortağı BBP'nin teklifi ile 9. affa hazırlanıyor. Hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar affa girecek. Yasalara uyan vatandaş da yine kaybedecek.

2018'de imar affından 16 milyar lira toplandı

İktidar son olarak 2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirmişti. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması istendi. Süresi de uzatılan bu uygulamadan 10 milyonu aşkın kişi yararlandı ve yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 16 milyar lira toplandı.

Teklifi BBP veriyor

İmar barışı için yeni adım 2023 seçimleri öncesinde Cumhur İttifakının en küçük ortağı Büyük Birlik Partisi'nden geldi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulan yasa teklifi ile 30 Temmuz 2022'den önce ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılmış yapılar için imar barışı düzenlemesi uygulanması istendi.

Depremden hiç ders alınmadı mı?

Marmara depremi sonrası 122 milletvekili, “Depremlere karşı alınması gereken önlemler” konusunda Meclis Araştırması istemişti. Hazırlanan raporda, Deprem Bakanlığı kurulması, riskli bölgelere yapı izni verilmemesi gibi önlemler yer alırken “Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir” denilmişti. Önerilerin büyük bölümü gerçekleşmezken, bugüne kadar 8 kez imar affı çıkarıldı.

 

İnternethaber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96070)
18 Ekim 2022 Salı 00:16
İşgal et, çök senin olsun ondan sonra din vatan millet sakarya terhaneleri. Haramiler ülkesi olduk.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96059)
17 Ekim 2022 Pazartesi 19:31
Bu Yasa ANKARA Daki TOGO Kulelerini Yıkmaktan Kurtarmak İçin .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96055)
17 Ekim 2022 Pazartesi 15:49
imar aflarıyla! dürüst vatandaşın hakkı; güçlü, zorba, işgalci, kanunsuz, illegal, kural tanımaz, siyasi ve maddi gücü arkasına alanlar tarafından hem de belediyeler ve hükümetler aracılığıyla resmen alenen göz göre göre gasp ediliyor. böyle bir şey olabilir mi, hazine ve belediye arazileri tüm toplumundur ama buna rağmen bu araziler yerelde birilerine peşkeş çekilirken ulusalda da imar aflarıyla hukuksal altyapısını oluşturup aferin size alın tepe tepe kullanın bu kaçak yapılarınızı deniliyor. İşte dürüst vatandaş olmanın bedeli...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96054)
17 Ekim 2022 Pazartesi 13:17
Böyle hükümeti avrupa değil tüm dünya bile kıskanır(!) Sen böyle bir uygulamanın teklifini gelişmiş ülkelerde ver gör bak neler olacak... Yasalara uyan, vergisini ödeyen, yaptığı işi kanunlara kurallara göre yapan ahlaklı halkı zorla anarşist yapacaklar... Bu ne iş arkadaş? Biz de kafamıza göre İstanbul, Ankara, Turistik illerde hazine arazisine derme çatma müstakil ev yapalım imar affından yararlanıp ticarete dönüştürelim o halde! Çantalar dolusu faizleriyle birlikte(sözde faiz haram diyorlar utanmadan alıyorlar) kyk borcu ödedim. Hakkım haram zehir zıkkımdır. Teklifi verenler utanın!
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın