KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Imam hatiplilere yurt dışı tercih danışmanlığı

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı ve WONDER Başkanı Yusuf Kara, ÖSS'de başarılı olan İmam Hatip Lisesi mezunları ve yurtdışında eğitim fırsatları hakkında basın açıklaması yaptı...

Imam hatiplilere yurt dışı tercih danışmanlığı
20 TEMMUZ 2009 PAZARTESİ 08:01
0
1381
0
AA aa
Kara açıklamasında, yurtdışında eğitim sürecine 10 yıl önce başladıklarını hatırlatarak: “Bu zamana kadar 8 öğretim üyemiz üniversitelerde akademik kariyerine devam etti, 50 üzerinde öğrenci doktora çalışması yaptı, 100 üzerinde öğrenci yüksek lisans bitirdi, 800 öğrenci ise eğitim hayatını devam ettiriyor” dedi.


İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) ve yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere rehberlik eden Viyana uzantısı WONDER, ÖSS'de başarılı olan öğrencilerin durumlarını değerlendirmek, öğrencilerin yurt dışında eğitim almaları konusunda danışmalık, rehberlik ve burs verme konuları konuşmak için üniversite adayları ve velilerle iki günlük toplantı gerçekleştiriyor. Toplantının ilki bugün başlarken, toplantı öncesinde Önder Genel Başkan Yardımcısı ve WONDER Başkanı Yusuf Kara, basına açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında ÖNDER ve WONDER'in her zaman olduğu gibi bugün de İHL'lilerin yanında olduklarını belirten Kara, İmam Hatip Liseleri'ne rağbetin her geçen gün arttığına işaret ederek; “Başarılı öğrencileri Viyana başta olmak üzere Avusturya, Almanya, Romanya, Bosna, Üsküp vb. ülkelerdeki YÖK tarafından geçerli görülen ve diplomalarına denklik verilen üniversitelere yönlendiriyoruz. Onlara danışmanlık ve rehberlik yapıyoruz” diye konuştu.
Açıklamasının devamında Kara, yurtdışında eğitim sürecine 10 yıl önce başladıklarını hatırlatarak: “Bu zamana kadar 8 öğretim üyemiz üniversitelerde akademik kariyerine devam etti, 50 üzerinde öğrenci doktora çalışması yaptı, 100 üzerinde öğrenci yüksek lisans bitirdi, 800 öğrenci ise eğitim hayatını devam ettiriyor” dedi.

İHL'LİLERİN BAŞARISINI KATSAYI ENGELLİYOR
Rize İmam-Hatip Lisesi Mezunu ÖSS ikincisi Zahide Keskin'i de tebrik ederek, İmam Hatip Liseleri'nin başarılı olduğunu ama katsayı adaletsizliği kalkarsa başarılarının daha da artacağını kaydeden Yusuf Kara, katsayı uygulamasının bir an önce kalkmasını istedi.

Yurt dışında eğitim alma maliyetinin Türkiye'de eğitim için il dışına gidilen okul kadar olduğunu belirten Kara, okullara düşük harç ücreti verildiğini ve ücretsiz eğitim aldıklarını bildirdi.

Bir gazetecinin YÖK üyesi Bülent Serim'in istifasına nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna cevap veren Kara, “Türkiye'de maalesef bugüne kadar dayatmacı zihniyetin hakim olduğunu, bu zihniyetin artık gücünü yitirdiğini belirterek; “ Bu memleketin asli unsuru olmayı herkes hissetmeli. Bugüne kadar onlar hissediyorlardı. Şimdi bu olmayınca bulunduğu makamları terk etmeleri bizi sevindirir. İstifa ettiği için kendisini tebrik ediyorum” dedi. 
Basın açıklamasının ardından Önder Genel Merkez'de oluşturulan rehberlik masalarında yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere üniversitelerin yetkili isimleri tarafından bilgilendirme ve yönlendirmeler yapıldı.


(Haber 7)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın