KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

İlksen Satıcı: Alışmayacağız, susmayacağız!

Emine Bulut cinayetinin ardından açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı İlksen Satıcı: 'Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız, alışmayacağız, susmayacağız' dedi.

İlksen Satıcı: Alışmayacağız, susmayacağız!
25 AĞUSTOS 2019 PAZAR 19:21
2
2362
2
AA aa

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve ‘kadın cinayetleri' ile ilgili gerçeği gözler önüne seren Emine Bulut cinayetinin ardından CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı İlksen Satıcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ölmek istemiyorum” diyen bir anne,  “Anne lütfen ölme” diyen bir evlat.  Bir cümle ne kadar can yakabilirse o kadar yaktı canımızı.

Kahrolduk, mahvolduk. Yine bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü, hem de çocuğunun gözleri önünde. "Ölmek istemiyorum" diye feryat eden Emine Bulut eski eşi tarafından öldürüldü! Türkiye'de kadın olmanın ne kadar zor olduğuna her gün onlarca korkunç örnekle tanık oluyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor, katilin ceza alması için mücadele etmemiz gerekiyor! Çünkü bu ülkede kadın katili erkeklerin ceza alması için mücadele etmek gerekiyor!  Çünkü bu ülkede adalet de erkek! Bilinsin ki, Kimse bu cinayetten kendini aklayamaz. Kadın düşmanı politikalarla her gün karşımıza çıkanlar, Hâkim karşısına jilet gibi takım elbisesiyle çıktığı için Kadın katillerine iyi hal indirimi uygulayanlar, 4 yıldır yürürlükte olan ancak uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi'nin gereğini yerine getirmeyenler, Kadınları bu erkek şiddetinden korumaya odaklanmak yerine, “ne yapar ne ederiz de boşanmaları engelleriz” diye meclis komisyonları kuranlar, Boşanmayı tabulaştıranlar, Nafaka hakkına saldıranlar,  Yıllar süren mücadelelerle kazandığımız her bir hakkımızı elimizden almaya çalışanlar, Kadınları korumayan, haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır. Yetmedi mi artık bu kadar kadının ölmesi? Yetmedi mi bu kadar çocuğun annesiz kalması? Biz bu ülkenin erkek adaletine dayanamıyoruz.  “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” dedikçe onlarca eksiliyoruz.  Dün sadece Emine Bulut'un haykırışını izledik ama 2019'da erkekler tarafından katledilen 223 kadın da ölmek istemiyorum diye haykırdı. Neden kadın cinayetlerine, kadına şiddete son veremiyoruz? Caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, kadın cinayetlerini önlemek üzere konulan 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tam olarak uygulanmadığı, katil erkeklere ödül gibi dağıtılan indirimlere bir son verilmediği sürece bitmeyecek! Emine Bulut bir tane değil, bir kerelik değil, tesadüfî değil.  Üzülürken de öfkelenirken de bunu aklımızda tutmalıyız.  Biz iyi hal indirimi istemiyoruz Tahrik indirimi istemiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz! Kalmayacağız! Alışmayacağız, susmayacağız! Bizler kadınlar ölmesin diye mücadele etmeye devam edeceğiz! Bu zalimlere ve bu zalimleri koruyanlara karşı birlik olacağız.  Bu ülkede Anneler ölmeyecek! Çocuklar ağlamayacak!”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49131)
26 Ağustos 2019 Pazartesi 00:20
Akp kadın kolları halinden mennun galiba açıklama yapma isteği bile duymadı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49128)
25 Ağustos 2019 Pazar 22:55
Çoğu zaman kadınlara yapılan pozitif ayrımcılık erkeğe zulme ve psikolojik şiddete dönüşse de
Sebebi ne olursa olsun 10 yaşındaki çocuğunun gözü önünde bir anneyi ,bir kadını öldüren yaratığın cezası hiçbir duraksamaya yer olmaksızın İDAM olmalıdır.#EMİNEBULUT için .#Meclisgöreve
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın