KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Ilçelere kayak tesisi yapılacak mı?

Hesarek Kayak Tesisi’nin faaliyete girmesiyle birlikte ilçelerden yüklesen “kayak tesisi istiyoruz” talebine bakanlığın yanıtı net oldu. Bingöl’ün nüfus ve potansiyeline dikkat çeken bakanlık, yerel yönetimleri işaret etti.

Ilçelere kayak tesisi yapılacak mı?
01 MART 2016 SALI 00:25
0
2109
0
AA aa

Kış turizminde atağa geçmeye hazırlanan Bingöl, Hesarek Kayak Tesisi'yle önemli bir ivme yakalamaya çalışırken, ilçelerden de kayak tesisi talepleri yükselmeye başladı. Yayladere, Karlıova ve Solhan İlçelerinden de “ilçemize tesis yapılsın” taleplerine karşılık bakanlık, iki ayrı tesisin (Yolçatı ve Hesarek) bulunduğu Bingöl'de ilçelere kayak tesisi inşa etmenin doğru olmayacağı kanaatinde. Ancak bunun yerel yönetimler tarafından yapılmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığı da vurgulanıyor.

YAYLADERE İÇİN İL GENEL MECLİSİ KARAR ALMIŞTI

İl Genel Meclisinin 2014 Ekim Ayı toplantısında, Bingöl'ün Yayladere İlçesi'nin Kuzeybatısında yer alan 2 bin 500 rakımlı ve Temmuz ayının ortasına kadar tepesinde kar bulunan Sülbüs Dağı'nın güneye bakan dağ etiğinde kayak tesisi yapılması görüşülmüş ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Komisyonuna havale edilen Sülbüs Dağına kayak tesisi yapılmasına ilişkin madde Ekim Ayı meclisinde karara bağlanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunulmak üzere Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne gönderilmesine 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 14. maddesi gereğince yapılan işari oylamada, oy birliğiyle karar verilmişti. Ancak tavsiye niteliğindeki bu karar üzerine herhangi bir adım atmayan Bakanlık, Hesarek Kayak Tesisi'ne yoğunluk verdi.

KARLIOVA VE SOLHAN'IN DA TALEBİ GÜNDEME GELDİ

Hesarek Kayak Tesisi'nin faaliyete girdiği bugünlerde, Karlıova ve Solhan İlçelerinden de kayak tesisi yapılması talepleri yükselmeye başladı. Gerek Bakanlık yetkililerine iletilen, gerekse sosyal medya üzerinden gündeme getirilen taleplerle ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü, her ilçeye bir kayak tesisinin mümkün olamayacağı görüşünde.

ÖNCELİK HESAREK OLACAK

İlçelerdeki taleplerle ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nden alınan görüşlerde, ilçelerdeki taleplerin karşılanmasının gündemde olmadığı belirtildi.

Talep edilenin bir spor sahası değil, maliyetli bir iş olan kayak tesisi olduğuna dikkat çeken Genel Müdürlük yetkilileri; “Bingöl'ün nüfus durumu ve potansiyeli ortada. Bu haliyle her ilçeye bir kayak tesisi mantıklı bir yatırım ve yaklaşım olmaz. Önceliğimiz, Bingöl'ü kış turizmi açısından ileriye taşıyacağına inanılan Hesarek Kayak Tesisi'nin kapasite açısından daha da geliştirilmesi olmalıdır, olacaktır da! Hesarek'te çok güzel bir tesis inşa edildi. Bazı eksiklikler var. Onlar da bu yıl içerisinde tamamlanacak inşallah. Hedef, çevre il ve ilçelerden yerli turist çekerek tesisi tam kapasite çalıştırmak. Tesisimiz kar yoğunluğu ve pist uzunluğu açısından son derece güzel bir bölgede yer alıyor. Uzun süren kayak sezonu nedeniyle birçok yarışmanın da bu tesisimizde gerçekleştirilmesi mümkün! Böyle bir durum söz konusu iken, ilçelere kayak tesisi yapmak ne kadar doğru olacak? İlçelerde yapılsa bile, kim gidecek oralara? 100 Bini aşkın nüfusu bulunan Bingöl merkezde bile henüz istenilen hareketlilik oluşmuş değil. Halkımızın böyle bir talepte bulunması elbette mümkün ve makuldür. Fakat gerçekçi olmak ve doğru yatırımı planlamak lazım! Bunu Bakanlık olarak bizler değil, oradaki yerel yönetimler yapabilirler. İl Özel İdaresi veya belediyeler böyle bir yatırımı gerçekleştirebilirler. Bu hususta herhangi bir kısıtlama ya da engel söz konusu değil. Ama Bakanlığımızın gündeminde ilçelerimize kayak tesisi yapılması yoktur. Önceliğimiz ve hedefimiz, Hesarek'in geliştirilmesi olacaktır” açıklamasında bulundular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın