KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Dördüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ Başkanlığı’nda yapıldı.

Il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı
14 EKİM 2011 CUMA 09:58
0
1950
0
AA aa

Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan DSİ ve Karayolları bölge müdür yardımcıları, kurum amirleri, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Üçüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda alınan kararların değerlendirmesini İl Planlama Müdür Vekili Muhammet Küçükhazar yaptı.

Bütçe ve projeler hakkında bilgi veren Küçükhazar, “2011 yılı III. Dönem sonu itibariyle merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile İl Özel İdaresince yürütülen Toplam 361 Adet projenin; Toplam Yatırım Tutarı: 2 Milyar 165 Milyon 995 Bin 146 TL'dir. Toplam yatırım tutarı içindeki en önemli pay Kiğı Barajı ve HES projesine aittir. Bu projenin ihale bedeli 827 milyon 385 bin 703 liradır. 2011 Yılı Yatırım Programında yer alan 397 adet projenin 2011 yılı ödeneği ( ek ödenekler dahil ) 298 milyon 401 bin 246 TL olup, dönem sonuna kadar 225 milyon 929 bin 731 TL harcama yapılmıştır. Nakdi Gerçekleşe oranı yüzde 76'dır. Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin 2011 yılı proje sayısı 163 Adet olup, Toplam Proje Bedelleri; 18.068.509 Milyon TL'dir. Sektör bazında; Köy Yollarında;
74 projenin toplam proje bedeli;12.426.828 TL,
İçme Sularında; 77 projenin toplam proje bedeli; 5.082.045 TL
Sulama da ise ; 12 projenin toplam proje bedeli; 559.636 TL'dir.
III. Dönem Sonu itibariyle; Bitirilen 107, devam eden 198, İhale aşamasında 36, başlanmayan 56 proje bulunmaktadır” dedi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, Üçüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, değerlendirmesi ve dördüncü dönem yatırımlar hakkında bilgi verdi.
2011 yılının önemli yatırımlarına değinen Vali Yardımcısı Çığ, yaptığı konuşmada yatırımları şu sözlerle açıkladı:

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen (Toplam 22 Proje )

2011 yılı yatırımlarından; İhale bedeli 53.806.000 TL olan Bingöl-Solhan Ayrımı Genç Yolu
İhale bedeli 89.469.000 TL olan Bingöl-Solhan Ayr.- Karlıova 12. Bl.Hd.( 0+000+90+655) yolu 91 km olup, Km ( 0+000-11+686 ) arası toprak işleri sanat yapıları ve üst yapı çalışmaları bölünmüş yol olarak bölge müdürlüğünce ihale edilmiş çalışmalara başlanmıştır.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen (Toplam 26 Proje )

2011 yılı yatırımlarından; İhale bedeli 1.485.000.000 TL olan enerji amaçlı Kığı Barajı ve HES Tesisleri ile, İhale bedeli 51.000.000 TL olan tarım yatırımlarından Gözeler Projeleri 2011 yılında da devam eden önemli yatırımlarımız arasındadır.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen ( Toplam 46 Proje )

İhale bedeli 5.380.800 TL olan, Merkez Kız Meslek Lisesi ( 24 ders + 200 öğrenci pansiyon + anaokulu + çevre düzenleme ve ihata duvarı) inşaatı devam etmekte;İhale bedeli 2.867.400 TL olan Genç YİBO 200 Öğrencili Pansiyon Binası inşaatı ile; İhale bedeli 2.406.020 TL olan Karlıova 200 kişilik Ortaöğretim Yurdu inşaatı devam etmektedir.

Gençlik ve Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nce yürütülen ( Toplam 5 Proje )

İhale bedeli 16.000.000 TL olan Merkez dikme köyü sınırları içersinde yapılan Kayak Tesislerinin ihalesi yapılmış, ilgili firmaya yer teslimi yapılarak işe başlanılmıştır. 2013 yılı sonu itibari ile hizmete açılması planlanmaktadır.
İhale bedeli 13.329.000 TL olan Merkez Spor Salonu İnşaatı yapımında yüzde 97'lik fiziki gerçekleşme sağlanmış 2011 yılı sonu itibariyle hizmete açılması beklenmektedir.

Sağlık İl Müdürlüğü'nce yürütülen (Toplam 8 Proje )

İhale bedeli 32.905.000 TL olan 200 Yataklı Devlet Hastanesinin 11/06/2010 tarihinde yer teslimi yapılmış olup, kazı işleri tamamlanmıştır. İşin fiziki gerçekleşmesi yüzde 0,1'dir.
İhale bedeli 7.009.200 TL olan Bingöl – Genç Dh. 50 ytk. (TOKİ) Hastanesinin fiziki gerçekleşmesi yüzde 22,06'dır. Hastane ile ilgili projesinde bir takım eksiklikler tespit edilmiş olup, İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığına bildirilmiştir.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce yürütülen ( Toplam 25 Proje )

Bingöl Merkez Toplam 189 ve 4 Gruplu olan konutların ihale bedeli 9.268.000 TL olup inşaatlarına devam edilmektedir.
Genç Merkez Toplam 85 Konut ve 3 Gruplu olan konutların ihale bedeli 4.985.000 TL olup inşaatlarına devam edilmektedir.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce yürütülen

2011 yılı yatırımlarından; ihale bedeli 3.500.000 TL olan Erkek Öğrenci Yurdu ve İhale bedeli 2.500.000 TL. olan Toplum Merkezi İnşaatları önemli yatırımlarımızdandır.

Bingöl Üniversitesi'nce yürütülen ( Toplam 12 Proje )

İhale bedeli 7.897.000 TL olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatına başlanmış ve inşaat devam etmektedir.
İhale bedeli 6.877.000 TL olan 80 Daire Lojman yapım işi devam etmektedir.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce yürütülen ( Toplam 4 Proje )

İhale bedeli 1.448.500 TL olan Karlıova Hükümet Konağının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 93,00 olup inşaatı devam etmektedir.
İhale bedeli 1.390.000 TL olan Bingöl Jandarma Komutanlığı (Hiz.Bin.ve Tes.) 10 adet bina güçlendirme ve onarım inşaatı işinin fiziki gerçekleştirme oranı yüzde 59.67 olup inşaatı devam etmektedir.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'nce yürütülen ( Toplam 12 Proje )

İhale bedeli 3.740.000 TL olan Merkez elektrik şebekesi işinin fiziki gerçekleşme oranı % 85,5 olup yapımına devam edilmektedir.
İhale bedeli 2.220.692 TL olan Merkez elektrik şebekesi işinin yapımına devam edilmektedir.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce yürütülen ( Toplam 4 Proje )

İhale bedeli 24.000 TL olan 81 ile 81 Orman Projesi (iş Bankası) işinin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 80'dir.

Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürlüğü'nce yürütülen ( Toplam 1 Proje )

İhale bedeli 3.863.760 olan Genç KSS (DAP) 78 iş yeri yapım Projesinin inşaatı devam etmektedir.”
Vali Yardımcısı Çığ'ın konuşmasının akabinde DSİ'nin 2011 yılı Bingöl yatırımlarına ilişkin kısa bir sunum yapan Devlet Su işleri Bölge Müdür Yardımcısı, 2011-10-13 yılı yatırım programına dahil edilen Gözeler, Genç, Karlıova, Karlıova Yiğitler ve Yedisu sulama projelerinin toplam tutarının 2 milyon 838 bin TL olduğunu ve projelerin 2012 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Bingöl genelinde toplam 20 adet taşkın koruma çalışmasının yapıldığını belirten bölge müdür yardımcısı, söz konusu taşkın koruma projelerinin toplam tutarının 16 milyon 304 bin TL olduğunu kaydetti.
Söz konusu projeler için yıl için ayrılan ödeneğin 1 milyon 791 bin TL tutarında olduğunu ifade eden, 2012 yılı ve sonrası yatırımının 13 milyon 281 bin TL olduğunu vurgulayarak: “Yerüstü sulamaları için hazırlanan projelerin toplam tutarı 4 milyon TL'dir.Bu projeler arasında Bingöl-Kiğı, Adaklı sulaması,regülatör ve kanal ana kanal yenilemesi çalışmalarıdır” dedi.
DSİ bölge müdür yardımcısının konuşmasının akabinde ilçe ve belde belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri, DSİ'ye yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, bazı noktalarda yaşanan sıkıntıları gündeme getirerek, çözülmesi için yardımcı olunması çağrısında bulundular.

Ekinyolu Muhtarı, köy ve yeni yerleşimde yaşanan sıkıntıları dile getirdi

Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan, köy içinden geçen taşkınlara sebep olduğunu belirterek, yaşanan sorunları gündeme getirdi.
Muhtar Erdoğan: “Daha önce defalarca belirttiğimiz, halde yaşanan taşkınların önü alınmadı. Köyümüz sınırlarından geçen dereler yağışla birlikte taşıyor, gerek arazilere gerekse vatandaşları mağdur ediyor. Konunun çözülmesini istiyoruz. Bu konuda herhangi bir çalışma var mı?” şeklinde konuştu.
DSİ bölge müdür yardımcısı, Ekiyolu Köyü sınırlarında bulunan derelerle ilgili çalışmanın yapıldığı ve 2012 yatırım programına alınmaya çalışıldığı belirtti.

Toplantıda Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı'na söz verildi

2011 yılında Bingöl'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren bölge müdür yardımcısı: “Bingöl Valiliği il koordinasyon kurulu toplantısının 4.döneminde ulaştırma sektörüne ait 22 adet proje bulunmaktadır. 22 projeden 2'si bitmiş,18 adedi devam,1 proje ihale aşamasında ve 1 adedi de başlanmayan projedir. Önceki yıllardan başlayıp 2002 yılının sonuna kadar toplam 5 kilometre yol yapılmış iken,2003-2010 yılları arasında 84 kilometre 2011 yılında 15 kilometre olmak üzere toplam 104 kilometre bölünmüş yol ağına erişilmiştir. Ulusal ağ bütünlüğü içerisinde yürütülmekte olan bölünmüş yapılı kapsamında ki Bingöl ilinin şebeke uzunluğu toplam 245 kilometre olup, bölünmüş yol şebeke ağının yüzde 42'si tamamlanmıştır. Kalan 141 kilometrelik kesimin 3 kilometrelik kesiminin 2011 yılında bitirilmesi hedeflenmiştir. Solhan şehir için orta refüj bordürleri, yaya kaldırım, kilitli parke yapımı, su tahliye kanalları tamamlanmıştır. 11.Bölge hududu ile Solhan arasında 13 kilometre, Solhan Bingöl arasında 20 kilometre olmak üzere toplam 34 kilometre asfalt yenileme çalışmaları yapılmıştır. Öte yandan Solhan-Bingöl arasında 25 kilometre tek yönlü,11 kilometre bölünmüş yol bitirilerek trafiğe açılmıştır. Geriye kalan 8 kilometre tek yönlü, 4 kilometre bölünmüş yolun tamamının bitirilmesi hedeflenmiştir. Söz konusu çalışmaların toplam harcaması ise 4 milyon 963 bin TL'dir. Karlıova yolu toplam 52 milyon 611 bin TL bedelle ihale edilmiştir. Bu yolun toplam alanı da 79 kilometredir. Devam eden diğer projeler arasında Genç, Karakoçan-Bingöl yolu, Elazığ-Bingöl yolu bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
Toplantı karayolları bölge müdür yardımcısının konuşmasının akabinde ilçe ve belde belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri, yaşanan sıkıntıları dile getirerek çözülmesini istediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın