KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2026 Çarşamba

Iki tecavüz sanığı daha tutuklu yargılanacak

Bingöl'de 16 yaşındaki Ç. adlı kız çocuğunun doğum yapmasıyla sonuçlanan 6 sanıklı tecavüz davasında mahkeme, dünkü ilk duruşmada, daha önce 'takdir hakkı' ile serbest bırakılan 2 tutuksuz sanığı tutukladı.

Iki tecavüz sanığı daha tutuklu yargılanacak
19 HAZİRAN 2014 PERŞEMBE 21:57
0
1865
0
AA aa

Bingöl'de 16 yaşındaki Ç. adlı kız çocuğunun doğum yapmasıyla sonuçlanan altı sanıklı tecavüz davasında, sürpriz bir karar çıktı. Mahkeme, dünkü görülen ilk duruşmada, daha önce ‘takdir hakkı' ile serbest bırakılan 2 tutuksuz sanığı tutukladı. Böylece davada tutuklu sanık sayısı 3'e çıktı. Bu arada, ailesi tarafından kabul edilmediği için koruma altına alınan anne Ç. geçen 14 Mayıs'ta bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Ç. çocuğunu istemediği için bebek de koruma altına alınarak, yurda verildi.

Bingöl'de yaşan liseli Ç., dört yıl önce, 12 yaşındayken ve köyde çobanlık yaparken, yanına yaklaşan K.T. adlı gencin tehditle tecavüzüne uğradı. İddiaya göre K.T.'nin tecavüzleri 2013'ün Ağustos ayına kadar haftada bir açık alanlarda devam etti. K.T.'nin tecavüzünden iki yıl sonra ağabeyi B.T., “Sen K. ile birlikte olmuşsun, benimle olmazsan ailene söylerim” diyerek Ç.'yi istismar etti. Daha sonra sırasıyla köyün gençlerinden E.B., N.G., ağabeyi K.G., T.M. ve ağabeyi T.M. de aynı tehditle Ç.'ye tecavüz etti. Ç., ifadesinde, T.M.'nin “Elimde filmin var, internete koyacağım, benimle birlikte olacaksın” diyerek tehdit ettiğini söyledi. Sanıklar ‘tehdit ettiği ve mecbur kaldığı' için tecavüzlere itiraz edemediğini söyledi. Ç., bebeğin babasının K.T. olduğunu iddia etti.

Bu ifadeler üzerine 7 şüpheli gözaltına alındı. 19 yaşında olan sanık K.T., Ç. ile birlikte olduğunu, Ç.'nin gönüllü ilişkiler karşılığında para ya da sigara istediğini iddia etti. K.T., Ç.'nin komşu köyden N.G. ile de birlikte olduğunu ileri sürdü. 22 yaşında olan N.G. ise Ç.'nin bacaklarını okşadığını fakat birlikte olmadığını savundu. Diğer beş şüpheli ise iddiaları reddetti.

12 Mart'ta Karlıova Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan yedi şüpheliden K.T., ‘nitelikli cinsel istismar' iddiasıyla tutuklanırken, altısı şüpheli ise ‘basit cinsel istismar' suçlamasıyla adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Kararda, “tutuklanma nedenlerinin var olması ancak adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olacağı” takdir edildi.

Hazırlanan iddianamede K.T. ve N.G. için zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar; E.B., K.G. ve H.B.T için zincirleme şekilde basit cinsel istismar ve T.M. için de basit cinsel istismar suçlaması yöneltildi. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ilk duruşmada, tutuklu sanık K.T.'nin ifadesi suçlama yöneltmesi nedeniyle, tutuksuz yargılanan N.G. ve E.B.'nin tutuklanmasına karar verildi. Bir sonraki duruşma 11 Eylül'e bırakıldı. / Radikal 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın