KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Iki mahalleye sağlık ocağı ve okul

Iki mahalleye sağlık ocağı ve okul
21 EKİM 2017 CUMARTESİ 01:49
0
2324
0
AA aa

Bingöl'de İçişleri Bakanlığı talimatı ile periyodik olarak mahalle toplantıları yapılmaya başlandı.  İlk olarak İnalı Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, mahallelilerin istek ve taleplerini dinledi.

“KÖPRÜYÜ PROJEYE ALDIK”

Kültür Mahallesi ve Saray Mahallesi'nin birbirine bağlayacak olan yaya köprüsünü vadi projesi içinde aldıklarını belirten Sugü; “Bingöl'de olan sıkıntıların başında yolların bozulması, kanalizasyon sorunları. Kentsel dönüşüm kanalizasyonları yapılıyor. Yapılan yerler bozulmuyor ama eski yerlere bağlantı olunca ister istemez tahrip ediliyor ama bunları tamamen yapacağız. Belediyenin görevi budur yani, bozulan yolları yapmaktır. Önemli olan burada gönülleri hoş etmektir. Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak olan köprüyü Çapakçur Vadisi yapımı projesine aldık. DSİ çalışmalarını bitirirse belediyede gereken çalışmaları yapacaktır ama sizde takdir ederseniz ki, yıkılan köprü nedeniyle acil servis yolunu yaptığımız kısımda birçok vatandaşımızın halen tapuları var. Bizde bunu izin alarak, hatır gönülle yaptık” dedi.

“40 TEMİZLİK İŞÇİSİ ALDIK”

Çevre temizliği konusunda vatandaşların taleplerini değerlendirdikten sonra 40 yeni işçinin geçen ay alındığını söyleyen Sugü; “Doğalgaz kazıları ile ilgili geçen yıl İnalı Mahallesi, Kültür Mahallesi, İnönü Mahallesi'nde bağlantısı olmayan yerler vardı, onlarında çalışmalarına başlanıldı. Bu yıl 8 mahallede doğalgaz çalışması var. Bir yıl geç başlamamıza rağmen çalışmaları hızlandırdık. Üstyapı ihalesinde 2 aylık bir gecikme oldu sebebi de, ihale giren müteahhitler bunu KİK'e götürdüler ama o gecikmeyi de telafi etmek için şuan ekipleri belirli mahallelerde çalışıyor. Çevre temizliğine önem veriyoruz, talepleriniz oldu, bizlerde bunu değerlendirip geçen ay 40 tane temizlik elemanı işe aldık. Onlarda şuan farklı mahallerde çalışıyorlar. Bu mahallenin de üst yapısı bittikten sonra temizlik elemanları gelecek” diye konuştu.

SAĞLIK OCAĞI VE OKUL İÇİN ARSA ÇALIŞMASI

Kültür Mahallesi ve İnalı Mahallesi'nin sınırların ortak oluşuna dikkat çeken Sugü, sağlık ocağı ve okul için arsa temini çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirterek; “Daha önceki yerleşim alanında Sağlık Ocağı ve Okul temin etmek gerçekten de zordu. Özellikle Kültür Mahallesi ve İnalı Mahallesi son 5 yıldır fiziksel değişime uğradı. Kınalı Caddesi'nin alt bölümünde sağlık ocağı ve okul için arsa tahsisi çalışmalarını yaptık, kurumlarımız beraber arsa teminini kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Kültür Mahallesi alt kısmında bulunan hayvan hanlarının kaldırılmasına ilişkin açıklama yapan Sugü, kimseye baskı uygulamanın doğru bir tavır olmadığının altını çizerek; “Alt kısımlarımızdaki mahallelerimizde halen hayvancılık yapılıyor. Bunu da insanlara baskı yaparak değil, şehirleşmenin etkisiyle kaldırılacak ve bunu insanlar kendileri yapacak. Daha önce merkezdeki birçok mahallede vardı, kaldırdılar. Aşağı çarşıda da vardı, vadi çalışmaları ile hanları peyderpey kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Vali Ali Mantı ise, bütün kamu ve kuruluşların aralıksız olarak çalıştığını, amaçlarının vatandaşla hizmet etmek olduğunu vurgulayarak; “ Bütün Kamu ve kuruluşlarımız, belediyemiz herkes çalışıyor. Zaten amacımız, insanlara hizmet etmek. Doğru hizmeti doğru zamanda vermek. Bunun için hiç kimsenin art niyeti yok. Herkes gücünü, kaynaklarını, en verimli bir şekilde kullanmaya çalışıyor. Tabi ki bazı şeyler zaman, para, süreç işi. Bunları zaman zaman bir araya gelerek mahallelerimizde muhtarlarımızla, mahalle sakinlerimizle, kurum müdürlerimizle bir araya gelerek daha verimli, daha karşılıklı, daha sıcak, daha samimi, bazı hizmetleri kısa mesafede yapabilmenin yollarını arayacağız. Bizde iyi niyet samimiyet olduğu sürece aşamayacağımız engel yok. İnşallah bu engellerin hepsini aşacağız. Bazı uzun bazıları kısa vadede ama bunları aşarız” diye konuştu.

“BİNGÖL'ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Vali Mantı; “Bizim milletimiz zaten sağduyuludur, sabırlıdır, gereken neyse yapar.  Bingöl gelişiyor, gelişmeye de devam edecek. Ciddi kamu yatırımları var. Önümüzdeki günlerde beklediğimiz özel sektör yatırımları var. Bunlarda Bingöl'e yapıldığı zaman, şehrin çehresinin değişeceğine inanıyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın