KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

İki Kardeş O Geceyi Anlattı

176 kişinin hayatını kaybettiği Bingöl depreminin ardından 15 yıl geçmesine rağmen izleri hala silinmedi. 6,4 büyüklüğündeki depremde ağabeyi, yengesi ve iki yeğenlerini kaybeden Yazıcı ailesinin geride kalan fertleri, o günü hala unutamadıklarını söyledi.

İki Kardeş O Geceyi Anlattı
01 MAYIS 2018 SALI 21:26
0
2078
3
AA aa

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 yılında 6,4 büyüklüÄŸünde meydana gelen ve 176 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi depremin ardından 15 yıl geçti. Eski Bayındırlık ve İskan Müdürü Selami, eÅŸi Remziye ve çocukları Salih ile Kübra Yazıcı o depremde hayatlarını kaybedenler arasındaydı.

Deprem gecesini anlatan Selami Yazacı'nın küçük kardeÅŸi Haydar Yazıcı, “1 Mayıs 2003 Bingöl depreminde aÄŸabeyim, yengem ve iki çocuÄŸu enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti. O geceyi nasıl anlatayım bilmiyorum. Ben İstanbul SGK'da çalışıyordum, izinliydim. Birkaç gün sonra sınavım vardı ve amcamın oÄŸlu ile birlikte ders çalışıyorduk. Amcamın oÄŸlu Bayındırlık ve İskan MüdürlüÄŸü'nde çalışıyordu ve o gece nöbetçiydi. Saat gece 03. 15 geçe deprem oldu. Amcamın oÄŸlunu sakinleÅŸtirdik sonra hemen dışarı çıktık. AÄŸabeyimin evi yakındı zaten bende hemen oraya doÄŸru koÅŸmaya baÅŸladım. Eve vardığımda binanın yıkıldığını önündeki binalardan dolayı fark etmedim. Olayın ÅŸokunda o an neler yaÅŸandığını hatırlamıyorum. Amcamın oÄŸlu beni mahalleye götürdüÄŸünü hatırlıyorum ve daha sonra tekrar aÄŸabeyimin olduÄŸu binaya geldim. ÖÄŸleden sonra saat 14.00 sıralarında aÄŸabeyimin, yengemin ve yeÄŸenlerimin cansız bedenlerini enkaz altından çıkardık ve hastaneye götürdük. Daha sonra defin ettik” diye konuÅŸtu.

Evlendikten sonra aÄŸabeyinin yanından ayrılan kız kardeÅŸ Remziye MelikoÄŸulları ise, aÄŸabeyinin kendisine babalık ettiÄŸini, rahmetli olan çocukları yengesi çalıştığı için kendisinin büyüttüÄŸünü söyledi.

Rahmetli olan yeÄŸenlerinin Salih Yazıcı'nın ismini oÄŸluna verdiÄŸini belirten kız kardeÅŸ Remziye MelikoÄŸulları, “ AÄŸabeyim bizim için babaydı, hep birlikte yaşıyorduk. Ben evlendikten iki yıl sonra deprem oldu ve onları kaybettik. Dedemin ve yeÄŸenim ismi olan Salih adını kendi çocuÄŸuma da verdim. 15 yıldır her hafta ve her yıl dönümünde mezarlığa gelip gidiyorum. Allah kimseye yaÅŸatmasın.”

AÄŸabeyinin eski Bayındırlık ve İskan il Müdürü olduÄŸunu söyleyen kız kardeÅŸ, aÄŸabeyinin isminin yaÅŸatılmamasından dolayı sitem etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25570)
02 Mayıs 2018 Çarşamba 16:24
Allah sabir versin Allah bir daha boyle acilar felaketler yasatmasin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25562)
02 Mayıs 2018 Çarşamba 15:28
Keske bu resmi gormeseydim selami kardesime Allah'tan rahmet diliyorum Mekanı cennet olsun sizlerede sabirlar diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25542)
02 Mayıs 2018 Çarşamba 08:52
Allah mekanlarını cennet eylesin kalanlara sabırlar versin. Bu acılar bir daha yaşanmasın inşallah
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın