KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Iı. bingöl kalkınma çalıştayı karlıova ayağı gerçekleşti

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği tarafından başlatılan ve Bingöl genelini kapsayan II.Bingöl “Kalkınma Çalıştayı; Solhan ve Genç ilçelerinden sonra 03.06.2014 Salı günü Karlıova İlçesinde düzenlendi.

Iı. bingöl kalkınma çalıştayı karlıova ayağı gerçekleşti
03 HAZİRAN 2014 SALI 21:13
0
6127
0
AA aa

Karlıova Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, İl encümeni Ahmet Tatlı ve 45 Muhtar katıldı. Çalıştay; Tavz-Der Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soysal'ın açılış konuşması ile başladı.

Soysal; Karlıova ilçemizde mahalle ve Köy muhtarının toplamı olan 51 muhtardan 45 Muhtarın Çalıştaya katılım sağlaması bizi memnun etti deyip, sorunlarını önemseyen ve çözüm yollarını arayan muhtarlarımızın bu duyarlılığı da bize; Çalıştayı daha ciddiye alma, daha bir heyecanla işe sarılma duygusunu kazandırmıştır dedi.

Bu memleket hepimizindir diyen Soysal; Güzellim doğası olan bu diyarı ancak hepimiz ortak akılla elimizi taşın altına koyarsak hizmetle donata biliriz ded. Elbette ki bu çalıştayla bütün sorunlarımız çözülmez diyen Tavz-Der Başkanı Murat Soysal; vermeye çalıştıkları mesajın “ Sorunlar sadece muhtarların, kaymakamların ve belediye başkanlarının sorunları değil Sivil Toplum Kuruluşlarının ve dolayısıyla bütün vatandaşların sorunlarıdır algısını oluşturup birilerinin derdiyle dertlenerek farkındalık oluşturmak” olduğunu söyledi.

Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bu sorunların bir ucundan tutup Muhtarlarımızın sırtındaki yükü bir nebzede olsun hafifletmeyi amaçladıklarını dile getiren soysal, Sözü Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl'e bıraktı.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl; Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğinin bu çalışmasını önemsediğini söyleyerek; önümüze gelen bu çalışmanın mutfak kısmında nasıl bir emeğin geçtiğini tahmin edebildiğini dolayısıyla her şeyden önce o emeğe saygı duymayı ve bu başarılı çalışmayı alkışlamayı bilmeliyiz şeklinde konuştu.

Bingöl; Belediye Başkanı her şeyi biliyor diye bir kaide yok diyerek, Karlıova'nın bir çok köyünün sorununu kendisinin de bilemeyeceğini vurguladı. Bundan dolayıdır ki bu çalıştay sonucunda ortaya çıkacak rapor her birimiz için bölge sorunlarını bir arada bulabilecek bir ayna konumunda olacaktır diyerek; Bu Çalıştay bir yol haritasıdır ve bir rehberdir dedi.

Bilgiler paylaşılmalı ve hizmet istenilmeyi bildikten sonra gelmesi imkansızdır diyen Belediye Başkanı Bingöl; Muhtarlara Seslenerek lütfen bir kapıyı çaldığınızda istekleriniz yerine getirilmiyor diye hemen küsüp pes etmeyin dedi. Karlıova'nın, Bingöl geneline kıyasla hizmette ciddi manada geri kaldığına değinen Veysi Bingöl; Hizmet talep ederken ısrarcı olun ve gerekirse aynı kapıyı bin kere çalın ama küsmeyin diyerek Tavz-Der'in Düzenlediği Çalıştaydan dolayı dernek yönetim kuruluna teşekkür etti.

İki saat süren Çalıştay; Köy ve Mahalle Muhtarlarının soruları alındıktan sonra, Muhtarlara dağıtılan formlar hakkında verilen bilgi ve formların doldurulmasıyla son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın