KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

İhtiyaç sahibi ailelere destek devam ediyor

Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, Kasım ayı içerisinde 98 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 13 bin 703 TL tutarında yardımda bulunduklarını belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelere destek devam ediyor
11 ARALIK 2019 ÇARŞAMBA 16:35
1
1250
0
AA aa

Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2019 yılı kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği üyesi İlhami Demir, Kasım ayı içerisinde 98 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 13 bin 703 TL tutarında yardımda bulunduklarını belirtti.

Bingöl Umut Kervanı üyesi İlhami Demir, Kasım ayında yapılan yardım çalışmalarını kamuoyuyla paylaşarak, şunları söyledi:

" Kasım ayı içerisinde 98 ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 13 bin 703 TL tutarında yardımda bulunduk. Her ay olduğu gibi bu ay da Bingöl Umut Kervanı olarak muhtaç ailelere yardımda bulunmaya devam ettik. Kasım ayı içerisinde 27 aileye 2 bin 723 TL tutarında gıda yardımı, 15 aileye 5 bin 850 TL tutarında nakdi yardım ve 56 aileye 5 bin 130 TL tutarında kırmızı et yardımında bulunduk. İnsanlara yardım etmek bir yolla sınırlı değildir. Fakat zengin bir kişinin ihtiyacı olan yoksullara yardım etmesinin en belirgin yolu sadakadır. Sadaka verene hem bu dünyada hem de ahirette ecir vardır. Bu dünyada da ve ahirette de yüce Allah'a yakın olur. Sadaka, kişiyi Rabbine yaklaştırır. Hayırsever kişinin bu dünyada ve ahirette ve hatta insanlar arasında büyük bir yeri vardır. Elinde olanı paylaşmanın mutluluğu, sevinci ve gönül huzurunun tarifi imkânsızdır. Sadaka verin mutlu olun ve iç huzuru yakalayın.

Yardım, yoksulların yaşadıkları ekonomik krizlerin üstesinden gelmelerine yardımcı olur, çünkü muhtaca verilen sadaka, ağır ekonomik zorluklarla baş etmesine ve hayatta kalmalarına yardımcı olur.

Sadaka, bir toplumda sevgi ve saygının miktarını gösterir, çünkü bir toplumda yardım eden ve bu yardıma aracılık eden kurumların sayısı arttıkça, o toplumda sevgi miktarı artar ve yardımlaşma gibi ahlak değerleri de daha yaygın olur.

Yardımlaşma, toplumlarda istikrar ve güvenin temelidir. Fakirlerin ihtiyaçları belirli bir ölçüde karşılandığında, kötülükler, toplumsal hastalıkları azalır. Suçlar yaygınlaşmaz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın