KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Ihd'den panel

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'nce, ‘İşkence, Kötü Muamele, Travma ve Türkiye Gerçeği' konulu panel düzenledi.

Ihd`den panel
13 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:29
0
2313
0
AA aa

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, İl Başkanı Sema Kaygalak, İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy, Avukat Ercan Aslan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz, Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde oturum başkanlığını Avukat Mücahit Nusretoğlu yaptı.

Panelin açılış konuşmasını İHD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cevat İshakoğlu yaptı.

Konuşmasında İnsan Hakları Haftası'na dikkat çeken İshakoğlu, “İnsan Hakları Haftası nedeniyle işkence ve kötü muameleye karşı daha bilinçli ve etkin mücadele edebilmek ve işkencenin bireyler ve toplum üzerinde yarattığı tahribatlar konusunda bilinç geliştirmek ve işkence mağdurlarına daha hassas yaklaşabilmek için bu yılki panelimizi bu konuya ayırdık. İşkence ve kötü muamele konusu neredeyse insanlık tarihi ile yaşıttır. Tarihin her döneminde egemenliği elinde tutanlar kurdukları işkence tezgâhlarında beğenmedikleri davranış ve düşünce biçimlerini tabiri caizse hizaya getirmek için işkencenin farklı ve vahşi yöntemlerine başvurmuşlardır. Tarihi süreç içerisinde değişen işkence yöntemleri güncelliğini koruyarak günümüze kadar gelmiştir” dedi.

Türkiye'de işkencenin hiçbir zaman gündemden düşmediğini belirten İshakoğlu, “Kaba dayak, cinsel taciz ve tecavüz, elektrik şoku, tazyikli su sıkma, Filistin askısı gibi yöntemlerle yetinilmekten bazen toplumun bir kesimine karşı terörle mücadelede, vatandaş duyarlılığı adıyla linç yöntemi, bazen demokratik eylem yapan öğrencilere, Kürtlere ya da öteki olarak görülen diğer kesimlere polis şiddeti uygulanmaktadır. İşkence yöntemleri saymakla bitmez. Kürtlerin kendi anadillerinde savunma yapamaması da bana göre bir topluma topyekûn uygulanan diğer bir işkence yöntemidir. Egemenliği ellerinde bulunduranlar, muhaliflere işkence yapmakla insan onurunu teslim alacağını zannetmektedirler; ancak yanılıyorlar. İnsanlık onuru işkenceyi hep yenmiştir ve hep yenecektir” şeklinde konuştu.

İshakoğlu'nun konuşmalarının akabinde Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay, yaptığı sunumda “İşkence Nedir? Kötü Muamele Nedir? Hukuki Metinlerde, İşkence ve Kötü Muamele, Türk Ceza Hukukunda İlgili Düzenlemeler ve Kararlar, AİHS ve İlgili Kararlar” ile ilgili konularda bilgilendirme yaptı.

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz yaptığı bilgilendirmede; yaşanmış olaylara, hak ihlallerine, işkencenin tanımına değindi ve karşılaştığı ilginç olayları anlatt
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.11.2025
13:19
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'YÖKAK ve Kalite Kültürü' Konferansı
Rektör Çelik, yükseköğretimde kalite güvence sistemlerinin kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek YÖKAK süreçlerine uyumun Bingöl Üniversitesi için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
25.11.2025
13:04
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Aldığına pişman oldu! 20 gün kullandı, 5 aydır servisten dönmesini bekliyor
Bingöl'de Cihat Tuğ'un engelli raporuyla Elazığ'dan aldığı sıfır kilometre araç 20 günde arızalandı. Değişim talebi reddedilen Tuğ, 5 aydır serviste beklediğini iddia ettiği araç için hukuki süreç başlattı.
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın