KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Ihd'den korkmaz'a mektup

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şube Başkanlığı, hükümlülere yönelik başlattığı kampanya çerçevesinde Şubat ayı mektubunu, Bergama M Tipi Cezaevi'ndeki bayan hükümlü Afyon Korkmaz'a yolladı.

Ihd`den korkmaz`a mektup
14 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE 10:17
0
1517
0
AA aa
İlk mektubu 10 Ocak 2008 Perşembe günü Ankara'daki 1 Nolu Sincan F Tipi Cezaevi'nde bulunan Erol Zavar'a gönderen İHD Genel Merkezi, ikinci mektubu Bergama M Tipi Cezaevi'ndeki bayan hükümlü Afyon Korkmaz'a yolladı. İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz, bir mektup de Bingöl'den yollanacağını bildirdi.
İHD olarak, cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlülerin durumlarına dikkat çekmek amacıyla her ay sağlık sorunu olan bir mahpusa mektup gönderme kararı aldıklarını ve ikinci mektuplarını Bergama M Tipi Cezaevi'ndeki bayan hükümlü Afyon Korkmaz'a yollayacaklarını açıklayan Yanılmaz, davası üç yıldır devam eden ve 5237 sayılı yasanın (TCK) 302. Maddesinden yargılanan Korkmaz'a gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdiklerini belirtti.
1972 Muş Malazgirt doğumlu olan ve 1998 yılında bir mayına basarak tek bacağını kaybeden Korkmaz'ın, 2001 yılından beride protez (takma) bacakla yaşamını sürdürdüğü ve tedavi konusunda ciddi sıkıntıların bulunduğuna dikkat çeken Yanılmaz, mektuptaki şu ifadeleri aktardı.
 “Protezinin dönem dönem değiştirilmesi gerekmekte ama devletin güvencesi altında olan senin tedavin yapılmıyor; ayağındaki kemik uzadığından şu anki mevcut protez ile yaşam zorlaşıyor ve acı çekiyorsun.  İmkânlarının olmadığını defalarca bildirmene rağmen yine de sana, “Protezini değiştirme maliyetini sen karşılarsan olur” önerisi yapılmış. Tedavindeki engelin çok önemli bir gerekçesi de var: Sen nüfusa kayıtlı olmadığın için hastanelere nüfus kimlik numarası bildirilemiyor diye tedavini yapmıyorlar. Yani bu ülkenin cezaevlerinde yatıyorsun varsın! Ama iş tedavine gelince, hastaneye yatırmaya gelince senin resmen yaşamadığını ileri sürüyorlar!. Sanıyoruz yargılandığın dava da hala bu gerekçe ile uzatılmaktadır. Şimdi bize diyorsun ki: “tüm sözleşmeler bizden insandan yana ama ya uygulamalar?” Evet, hukuk yaşam hakkının ve insan onurunun korunması yönünde uygulanmalıdır ve bu temel kural özgürlüğü elinden alınmış insanlar, kadınlar için de geçerlidir. Ve özellikle bu kişi engelliyse, yaşam standartları onlara göre düzenlenmelidir. BM Engelli Hakları Sözleşmesi madde:14/2 gereği “Taraf Devletler, engelliler eğer herhangi bir süreç sonunda özgürlüklerinden mahrum edildiyse; bunun diğerleriyle eşit bir şekilde yapılmasını; uluslararası insan hakları hukukuna uygun olarak engellilerin güvencelere sahip olmasını ve engellilerin, makul uyumlaştırmaya ilişkin hükümler dahil olmak üzere Sözleşme'nin hedeflerine ve ilkelerine uygun muamele görmesini sağlamalıdır.”
Bu mektubu sana yazarken aslında kimlere seslendiğimiz ortadadır. Adalet Bakanlığı'na, yargıya ve vicdanlara sesleniyoruz ve diyoruz ki: Afyon Korkmaz'ın tedavisi önündeki engeller acil olarak kaldırılsın”
 

 

 

 

 

 








BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın