KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Ihd, bingöl'deki hak ihlallerini açıkladı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, 2011 yılına ait Bingöl’deki hak ihlallerini açıkladı.

Ihd, bingöl`deki hak ihlallerini açıkladı
02 NİSAN 2012 PAZARTESİ 23:55
0
1734
0
AA aa

İHD Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, İHD Bingöl Şubesi yönetici ve üyelerinin katılımıyla İHD Bingöl Şubesi'nde hafta sonu yapılan toplantıda 2011 yılı Bingöl iline ait hak ihlal raporu açıklandı.

Toplantıda ilk sözü alan İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy toplantıya iştirak ettiklerinden dolayı bölge temsilcisi, şube yönetici ve üyelerine teşekkür ettikten sonra kısa bir değerlendirme yaptı.

Aksoy “2011 yılı gerek ülkemiz, gerek bölgemiz ve gerekse de ilimiz açısından ihlallerle dolu bir yıl oldu. Her yıl ihlal raporumuzu açıklarken, sonraki yılların insan hakları açısından ihlalsiz geçen bir yıl olmasını bekliyor, bunun temennisinde bulunuyoruz. Ama ne acıdır ki, raporumuz gösterdiği üzere ilimizde bu yıl yaşanan ihlallerde bir önceki yıla göre %90'lık bir artış yaşanmıştır. En fazla ihlal kişi özgürlüğü ve güvenliğine yönelik yaşanmıştır. Gözaltı ve tutuklanma, hukuken bir tedbir iken, ekstradan yaşatılan bir ceza aracına dönüştürülmüştür. Gerek 12 Haziran seçimleri öncesi, gerekse de sonrası siyasetçi ve insan hakları savunucularına yönelik ihlaller hız kesmeden devam etmiş; ilimiz cezaevi doluluk oranı, kapasitesinin iki katını aşmıştır. Karlıova ilçemizde yazın yaşanan vakalar tam bir vahşetin örneği olmuş; olayın sorumluları maalesef yargılanmamışlardır” dedi.

Daha sonra söz alan İHD Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir ise genel bir değerlendirmede bulundu. Bugün Bingöl'deki insan hakları aktivistlerinin arasında bulduğu için onur duyduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP hükümetinin devletin tüm kurumlarıyla ortaklaşarak hayata geçirdiği güvenlikçi politikalar, siyasi operasyonların yanında askeri operasyonları da büyük ölçüde artırmış, bölgemizde çatışmalar ve beraberinde gelen ölüm haberleri gün geçtikçe artış göstermiştir. Her ihlal raporu açıklamasında, hiç de iç açıcı olmayan verilerle karşınıza çıkıyoruz. Ancak 2011 yılı hak ihlallerinde neredeyse patlamanın yaşandığı bir yıl oldu diyebiliriz. Öyle ki, artık bu verileri bir araya getirmekte ve bunu sunmakta bile zorlanır olduk. Bölgemizde 2011 yılında toplam 29.366 hak ihlali yaşanmıştır.”

İHD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Bayram Özdemir ise 2011 yılında Bingöl'de yaşanan ihlallere ait verileri açıkladı. İhlal raporlarını şubelerine yapılan başvuru ve basına yansıyan ihlallerden yaptıkları taramayla oluşturduklarını kaydeden Özdemir , “Kişi özgürlüğü ve güvenliğine yönelik (Gözaltı, ev baskını ve tutuklamalar), 244,Yaşam hakkı ihlali(çatışmalar, intiharlar) konusunda 72(33ölü, 39 kişi yaralı), İşkence, kötü muamele ve onur kırıcı davranışlarda 10,ifade ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik 6,toplantı ve gösteri özgürlüğüne yönelik 71,cezaevlerinde 108,ekonomik ve sosyal haklarda 3,ayırımcılıkta 1 ve diğer ihlallerde 98 olmak üzere 2011 yılında ilimizde toplam 613 hak ihlali yaşanmıştır.2011 yılında şubemize 234 başvuru yapılmış olup, bu rakam önceki yıllara göre rekor düzeydedir.” dedi.

İhlal raporunun açıklanmasından sonra ise 14 Nisan'da yapılacak şube 7.olağan genel kurulu hakkında üyelerle görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın