KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Idarecilere büyük görev

Bingöl merkezde bulunan okullardaki güvenliğin sağlanması ve olumsuzlukların kaldırılması için, Kurum amirlerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi

Idarecilere büyük görev
20 KASIM 2007 SALI 10:29
0
1417
0
AA aa
Bingöl merkezde bulunan okullardaki güvenliğin sağlanması ve olumsuzlukların kaldırılması amacıyla dün saat 16:00'da Vali Yardımcısı Tolga Polat Başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Konuralp Kalelioğlu, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Okul İdarecileri ve Emniyet Müdürlüğü Şube Amirleri ile şube Müdürlerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Polisevinde gerçekleştirilen toplantıda geçen hafta Bingöl Lisesi ile Rekabet Kurumu Lisesi arasında oynan futbol final müsabakasında yaşanan olaylar ağırlıklı olarak ele alındı.
Liselerarası futbol turnuvasında yaşanan tatsız olayları basından takip ettiğini söyleyen Vali Yardımcısı Polat, olayın ayrıntılarını okul idarecilerinden dinlemek istediğini belirti.
Konuya ilişkin ilk sözü alan Rekabet Kurumu Lisesi Müdür Yardımcısı Aydın Carfi, okul idaresi ve öğretmenlerinin gereken titizliği göstermediği taktirde olumsuz sonuçların meydana geleceğine dikkat çekti.
Carfi: “Bizim dikkat etmemiz gereken ve önlem almamız gereken hususlar vardır. Bunları birlikte yapmalıyız. Bir futbol maçında yaşanan tatsız olaylar bizleri de üzmüştür ancak önemli olan bu olayların ve benzeri durumların oluşmaması için gerekli önlemleri almaktır.  Aksi takdir de bu tür olaylar yaşanmaya devam edecektir” dedi.
Yapılan bu açıklamanın ardından söz alan Bingöl Lisesi Okul Müdürü Faruk Aris ise olayların tamamıyla kendi kontrollerinin dışında geliştiğini savundu.
Yaşananları üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Aris, böylesi olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
Final maçına okul dışından yaklaşık 600 taraftarın katıldığına dikkat çeken Aris: “ O maçta Çevik Kuvvet Şube Müdürü bana kırıcı sözler söyledi. Yarın aynı okullar arasında basketbol maçı var. Gerekli önlemler alınmazsa, benzer olaylar yaşanabilir. Şayet gerekli önlemler alınmazsa yarınki maça çıkmayabiliriz. Takım başında 10 yıllık deneyimli bir hoca olsaydı, böyle bir olay yaşanmayabilirdi” şeklinde açıklama yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hansu ise, olayın tamamıyla öğretmennin ferdi saldırısı sonucu meydana geldiğini belirti.
Hansu konuşmasına şöyle devam etti: “Cuma günkü maçta yaşanan hadise beni de derinden yaraladı ve üzdü. Gördüğüm kadarıyla bir öğretmenimiz tarafından olaylar başlatıldı. Bunu biz yapıyorsak, hadisenin sebebi bizden kaynaklanıyorsa yapılacak bir şey yok. Öğretmenin ferdi düşüncesi ve saldırısı sonucu böyle tatsız bir olay yaşanmıştır. Öğrenciler genç ve heyecanlıdır. Buna dikkat etmemiz gerekir. Bu bir eğitim meselesidir. Bu olay oldu diye, bir daha maç yapmayacağız diye bir kaide yok. Oyunlarımıza ve müsabakalarımıza devam edeceğiz. Bu saldırı sadece bir öğretmenin ferdi hareketidir ve bu konunun üzerine hassasiyetle gideceğiz. Bunu el birliğiyle hep beraber çözeceğiz. Bundan böyle güvenlik toplantılarını iki koldan yapacağız” açıklamasını yaptı.
Çevik Kuvvet Şube Müdürü ise, okullarda tatsız olayların yaşanmaması için her maçta 20 polis görevlendirdiklerini söyledi. Müsabakalar öncesi okul idarecilerine çağrıda bulunduklarını belirten Çevik Kuvvet Şube Müdürü: “Bu çağrılarımızı dikkate alan okul idarecilerine teşekkür ediyorum. Ancak çağrımızı dikkate almayan okul idarecileri var ve böyle tatsız olaylarda yaşanıyor. Okul müdürlerinin bu tür maçlarda takımın başında görev almasını istiyorum. Öğrencilerimize karşı cop ve gaz kullanmak istemiyoruz. Okul idarecilerinin de bize yardımcı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Gelişen olayların tamamının eğitimle alakalı olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Polat, toplumun bilgi ve tecrübesiyle gelecek kuşaklara örnek olması gerektiğini ifade etti.
‘Eğitim eksikliğinin olduğu yerlerde, bu tür olaylar yaşanır' diyen Polat: “Öğretmenin, öğrencisini tanıması gerekir. Okul idarecileri müsabakalarda okulun başında görev almalı, oluşan olumsuzlukları önlemeli ve tespit etmelidir. Okullarımız faaliyetleri önemsemeyecekse, o faaliyetlere de katılmayacaktır. Bu tür faaliyetler olgunluk ve yardımlaşma ile olur. Tecrübeli idareciler görev almalıdır. Stajyer öğretmenlerin görev almasını uygun bulmuyorum. Tecrübeli idareciler sorumluluğu alacak ve elini taşın altına koyacaktır” açıklamasını yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından bazı okul idarecileri, okul dışından gelen grupların öğrencileri rahatsız ettiğini belirterek, güvenlik önlemlerinin yoğunlaştırılmasını talep etti. Ayrıca okul önlerinde veya çevresinde ekmek büfesi olarak kurulan büfelerde açık sigara satıldığını ileri süren okul idarecileri, gerekli tedbirlerin alınması hususunda çalışma başlatılmasını da istediler.
Son olarak Emniyet Müdür Yardımcısı Kalelioğlu, okullarda gelişen asayiş olaylarına  değinerek, 1 Ocak ve 19 Kasım 2007 tarihleri arasında 53 olayın meydana geldiğini ve suça karışan 65 öğrenci olduğunu açıkladı. Bingöl'de 360 adet metruk bina olduğuna dikkat çeken Kelalioğlu: “Bu binalarda güvenliği sağlamak çok zor. Özelikle gece kontrolü tehlikelidir. Bu konuda bir çalışma yapılması gerekir” dedi.




 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın