KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

Huzur-Sen'den Toplu Sözleşme Talepleri

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (HUZUR-SEN) , toplu sözleşme görüşmeleri öncesi beklentilerini ve iyileştirilmesini istedikleri konuları açıkladı.

Huzur-Sen`den Toplu Sözleşme Talepleri
31 TEMMUZ 2019 ÇARŞAMBA 18:50
8
2670
1
AA aa

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası HUZUR-SEN Genel Başkanı Murat Böçkün ve yönetim kurulu yaptıkları toplantıyla, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi hükümet ve toplu sözleşme görüşmelerine katılacak yetkili sendikaya taleplerini açıkladı. Mali haklar, özlük haklar ve çalışma barışı konularında iyileştirilmeler talep edildi.

HUZUR-SEN'in toplu sözleşme görüşmeleri öncesi iyileştirme beklediği konular:

MALİ HAKLAR

1- 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme döneminde, ilk yıl için öncelikle geçen yıllarda uğranılan maddi hasarın tamiri için seyyanen 500 lira + yüzde 20 zam, ikinci yarı yıl için yüzde 10+enflasyon farkı olarak verilmesi. Ikinci yıl içinse % 10+10 ve enflasyon farkı olarak verilmesi. 2- Toplu sözleşme ödeneği olarak sendika üyesi olan çalışanlara, sendikalara verilen ücrette bir değişiklik olmamak şartıyla sadece üyelere her 3 ayda bir 250 lira+ her yıl şubat ayında 250 lira da sendikal ikramiye adı altında ödeme yapılması.

3- Doğum izninin tamamen reforme edilmesi, bu konuda acilen bir komisyon kurulması ve doğum öncesi ücretli iznin minimum 3 ay doğum sonrası da ücretli iznin minimum 12 ay olarak düzenlenmesi ve ücretsiz izninde kademeli olarak düzenlenmesi. (Örneğin; ücretli izinler bittikten sonra ve alınacak rapor ve yıllık izinlerde kullanıldıktan sonra ilk 6 ay maaşın yüzde 60'ı ve ikinci 6 ay da maaşın yüzde 30'unun ödenmesi). Daha sonra tamamen ücretsiz izne geçilmesi.

4- Sabit ödenen Döner Sermayenin direkt maaşa yansıtılarak yeniden maaşların düzenlenmesi ve ek ödeme sisteminin tüm personele hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde yeniden yapılandırılması, ek ödemenin zayıf olduğu merkezlerde ek ödemenin genel bütçeden sabit bir şekilde desteklenmesi.

Ayrıca ek ödemeden ve sabit ödemelerden kesilen vergilerin kaldırılması.

5- Ek Nöbet ücretlerine % 100 lük bir iyileştirme getirilmesi.

6- 4924 sayılı kanun çerçevesinde 4-5 ve 6. hizmet bölgelerinde görev yapan tüm uzman hekimlere sözleşme verilmesi.

ÖZLÜK HAKLARI

1-Grevli Toplu Sözleşme hakkının verilmesi, sadece acil durumlarda ki birimlerin bunun dışında tutulması.

2-Sağlik ve Sosyal Hizmet Kolunda çalışan Tüm kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanması sağlanması.

3-Kamu Personel barışı reformu yapılması ve tüm kamu personelinin mevcut 657 sayılı devlet memurları kanunun 4- A maddesine tabi tutularak sağlık, mazeret, eş durumu hallerinin ailenin birliğinin korunması esas alınmak suretiyle yeniden çalışan lehine düzenlenmesi.

4-Çalışanların mesleki tanımlamalarının yeniden yapılarak, meslek ve görevlerinin dışında çalıştırılmaması ve mesleki tanımlamalar dışında kalan işleri yapmadığından dolayı kendilerine herhangi bir yaptırım uygulanamaması konusunda kanun çalışması yapılması.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_48036)
01 Ağustos 2019 Perşembe 16:11
istekleri mantıklı ve anlamlı bence. memur sen ve kamu sen biraz örnek alsınlar.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın