KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Hükümlüler için kitap kampanyası başladı

Bingöl'deki Ceza İnfaz Kurumları için kitap bağış kampanyasına start verildi. Başsavcı Uslu: 'Bu amaç doğrultusunda Ceza İnfaz Kurumlarımızda, hükümlülere yönelik verilen sosyalleştirme programlarının yanı sıra, eğitim öğretim programları ile de topluma yeniden kazandırılmaları hedeflenmektedir.'

Hükümlüler için kitap kampanyası başladı
31 MAYIS 2021 PAZARTESİ 16:50
3
2040
1
AA aa

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İş Birliğiyle Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için “Bir Kitap Bir Umut” kitap bağış kampanyası başlatıldı.

Bu kapsamda Bingöl Adliyesi içinde kurulan standa ilk kitap bağışlarını Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Taş, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Tahsin Yağcı ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Kasım Barman yaptı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, şu açıklamalarda bulundu:

“Bugüne kadar yapılan doktrinel ve bilimsel araştırmalar göstermiştir ki, eğitim-öğrenim düzeyi ile okuma alışkanlığı, bireyin toplumsal beklentilere uygun davranış sergilemelerinde önemli bir etmen olduğu gibi, sosyalleşip topluma yeniden kazandırılmalarında da etkili olmaktadır. Türk Ceza Adalet sisteminde de benimsendiği üzere, suç ve suçlularla mücadelede esas olan iki kriter, yeniden suç işlenmesinin (tekerrür) önlenmesi ve hükümlünün topluma yeniden kazandırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda Ceza İnfaz Kurumlarımızda, hükümlülere yönelik verilen sosyalleştirme programlarının yanı sıra, eğitim öğretim programları ile de topluma yeniden kazandırılmaları hedeflenmektedir. Kitap okumaya yönlendirme ve kitap okuma programları ile ceza infaz kurumlarımızda bulunan hükümlülerimizin bilinçlenmeleri, kaliteli zaman geçirmeleri ve cezasının infazından sonra topluma yeniden bilinçli bir birey olarak kazandırılmaları sağlanmaktadır. Hali hazırda ülkemiz genelindeki tüm Ceza İnfaz Kurumlarında kütüphane hizmeti verilmektedir. En son 2020 yılı verilerine göre, hükümlü ve tutuklularca Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerinden yaklaşık 1 milyon adet kitap ödünç alınmıştır. Ancak, kitap çeşitliliğinin artırılması, hükümlülerin kütüphaneleri daha etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 29.03.2021 tarihinde imzalanan ‘Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü' kapsamında, 31.05.2021 – 16.06.2021 tarihleri arasında ‘Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası' süreci başlatılmıştır. Kitap Bağış Kampanyasına katılmak isteyen bağışçılarımız 31.05.2021 – 16.06.2021 tarihleri arasında Bingöl Adalet Sarayı zemin kat ve Kalium AVM giriş katında kurulacak olan bağış standına kitaplarını teslim edebilirler. Unutulmamalıdır ki, bağışlanan her kitap, bir umut olabilir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83489)
31 Mayıs 2021 Pazartesi 23:21
Meslek öğrenseler daha güzel olacak
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.10.2026
23:08
Bingöl`den Brezilya`ya uzanan gurur: Şevval dünya kürsüsünde!
Bingöl'den Brezilya'ya uzanan gurur: Şevval dünya kürsüsünde!
Brezilya'da 19 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada dünya üçüncüsü olan Bingöllü milli sporcu, bronz madalya kazandı. Şevval Akçanlı'nın başarısı, Bingöl'e uluslararası arenada büyük gurur yaşattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın