KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Hükümetten dev adım!

Hükümet 1 yıldan fazla işsiz kalanlar, kadınlar, 35 yaş üstü işsizler, engelliler ve 25 yaş altı gençlere iş kapısı açmak için düğmeye bastı

Hükümetten dev adım!
02 MART 2016 ÇARŞAMBA 21:27
0
1482
0
AA aa

 Hükümet, 'her eve iş ve aş' sözü kapsamında dev bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar devlet kuruluşlarında yol bakımı, okul temizliği, ağaç dikimi gibi toplum yararına işlerde çalıştırılan dezavantajı kesimleri özel sektöre yönlendirecek bir adım atılıyor.

TEŞVİK ARTACAK

Bu kapsamda, '1 yıldan fazla işsiz kalanları, kadınları, 35 yaş üstü işsizleri, engellileri, 25 yaş altı gençleri, eski hükümlüleri, terör mağdurlarını 6-9 ay istihdam eden patrona özel teşvik verilecek. Bu gruplardan işe eleman alan işletmelerin ücret yükünün yüzde 60'ını devlet karşılayacak. Doğu'da bu oran daha yüksek tutulacak, işçilerin sigortasını devlet ödeyecek. Özel sektörün geçici olarak işe aldığı gruplara haftada en az 1 gün iş başı eğitimi, meslek kursu verilerek nitelik kazanmaları sağlanacak. Nitelikli işçiyi 9 aydan uzun süre çalıştırmayı düşünen patronun teşvik süresi de uzatılacak. Hükümet, istihdam stratejisini güncellerken 'toplum yararına işlerin' kapsamını da genişletme kararı aldı. Daha önce, devlet kuruluşlarında geçici olarak işe alınan, okul temizliği, ağaç dikimi gibi işlerde çalışan kesimler özel sektöre yönlendirilecek. Takvim'in haberine göre, Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen mevcut program kapsamında katılımcıların kısa ve uzun vadeli tüm sigorta primlerini devlet ödüyor. Toplum yararına programların kapsamı genişletilirken, işgücü piyasasına girişleri en zor olan gruplar ayrıca kategorize edilerek zorluk seviyesine göre teşviğin oranı artarak uygulanabilecek. Hedef kitlenin istihdamda kaldığı süre uzadıkça artan oranlı teşvik getirilebilecek.

UYGULAMA ALANLARI

Toplum yararına çalışma programı; yol yapım ve bakımı, çevre düzenlemesi, okul, hastane, kamu binalarının temizlik işleri, ağaçlandırma, teraslama, fidan yetiştiriciliği gibi alanlarda uygulanıyor. Azami 6 ay süreyle haftada 45 saat şeklinde uygulanıyor. Programdan yararlanabilmek için İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, dul, malul aylığı almamak gerekiyor. Katılımcılara net asgari ücret ödeniyor.

2.5 MİLYON YARARLANDI

Toplum yararına işler ve aktif işgücü programlarından yararlananların sayısı 2.5 milyona ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, toplum yararına düzenlenen 21 programdan 760 bin kişinin faydalandığını söyledi. Bakan Soylu, aktif işgücü programlarından da 1 milyon 690 bin kişinin yararlandığını belirtti. Geçen yıl da toplum yararına 9 bin 600 programa yaklaşık 235 bin kişi katıldı.

ESNAFA 25 BİN LİRA

Hükümet'ten esnafa müjde... Küçük esnaf için bu ay destek paketi açıklanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu ay özellikle küçük esnafı rahatlatacak önlemlerin yer aldığı bir paket açıklayacaklarını belirterek, "Pakette özellikle küçük esnafa dönük can suyu diyebileceğimiz nitelikte destekler olacak. Bakkal için 20-25 bin liralık bir destekten söz ediyoruz" dedi. Tüfenkci, uygulamada sorun yaşanan bazı alanlarda yasa değişikliği gibi hazırlıklar yaptıklarını kaydetti. Kooperatif ve hal yasası, ikinci el oto, emlakçılık ile esnaf konuları üzerinde çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, "Örneğin; zincir mağazaların her mahalleye girmesini engelleyeceğiz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın